Уил Смит

Слуховете за продължение на мегахита „Денят на независимостта” са от калибъра на тези за „Джурасик парк 4” – мине се не мине време и изскочи нещо („ама този път абсолютно сигурно, честно”), но така и не се стига до нищо – и лично ние сме писали за проекта последно преди две години, когато Дийн Девлин потвърди думите на Емерих, че искат да направят не едно, а цели две продължения, ако Уил Смит се съгласи на участие, Оттогава имаше още доста коментари по темата, но, общо взето, нищо съществено.

Сега обаче нещата изглеждат наистина сериозни (отново толкова, колкото изглеждаха и за „Джурасик парк 4”), тъй като от „Fox” запазиха премиерна дата на филма – 3 юли 2015-та, – а по време на пресконференция за „White House Down” Емерих потвърди, че „засега” „Денят на независимостта 2” ще е следващият му филм.

Първоначалната информация беше, че ще видим не едно, а две продължения, които да се развиват 20-години след оригинала (и вторият филм ще завършва с отворен край, който да води до резолюция в третия), но засега е потвърдено само едно. Оставаме с впечатлението, че това решение е било взето от студиото, тъй като на въпроса дали ще видим два филма, Емерих отговоря с „I think they decided to only do one first”.

Новото развитие по темата отново идва чрез Емерих, който споделя, че Уил Смит, доскоро сериозен фактор за даването на зелена светлина на проекта, няма да участва.

„Уил Смит не може да се завърне, защото е прекалено скъп, а освен това е прекалено голямо име. Ще бъде твърде много. Може би половината хора, които срещаме в сценария, ще са от първия филм, а другата половина ще са нови.”

Честно казано, няма да ни липсва! Нямаме какво повече да кажем, оттук насетне ще следим как се развиват нещата и дали няма да се разпаднат както много пъти досега, само искаме още веднъж да обърнем внимание на това, което споделихме, покрай новата премиерна дата на „Джурасик парк 4”, а именно, че 2015-та се очертава абсолютно бомбастична с филми като „Star Wars: Епизод VII”, „Отмъстителите 2”, „Фантастичната четворка”, „Ant-Man”, „Карибски пирати 5”, „Игрите на глада: Сойка-присмехулка, част 2” и евентуално „Човек от стомана 2”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *