Гари Олдман ще режисира Къмбърбач и Файнс

Всеки, който се интересува от фотография и кино, е чувал за Едуард Майбридж. Британецът-пионер в света на уловените образи изучава движението и дава своя принос в средата на 19 век за развитието на една наука, на която са й нужни още известно количество години, преди да се превърне в изкуство. Не може да не сте виждали какво представлява „зоопраксископ” – възпроизвеждането на „движение”, композирано от снимките на дванадесет фотоапарата, разположени по дължината на една писта за конни надбягвания, които се активират при преминаване на коня пред тях. Това е изобретение на Майбридж. И именно за този странен типаж, известен още със снимките си на американския Запад, на хора от Аляска, с фотографски експедиции в централна Америка към края на 19 век, ще се снима филм.

Начело на проекта, който ще стартира в началото на следващата 2014 година, ако финансирането се финализира успешно, е самият Гари Олдман. Той не е поемал такава отговорност от 1997 година, когато дебютира като режисьор с „Nil by Mouth”. В центъра на историята, която ще разкаже Олдман, е личния живот на известният фотограф, вдъхновил и композитора Филип Глас за операта му „The Photographer”. Интересен епизод от тази лична история е убийството от упор: Майбридж издирва любовника на съпругата си (с 20 години по-млада от него) и вероятен баща на 7-месечния им син, казва „добър вечер”, представя се и го застрелва.

Желанието на Олдман е да ангажира Рейф Файнс за ролята на Майбридж и Бенедикт Къмбърбач за ролята на любовника и театрален критик Ларкинс. Двамата актьори все още не са се присъединили официално към проекта, но стискаме палци това да стане. Олдман е автор и на сценария на филма „Flying Horse” и вероятно ще поеме ролята на прокурора по обвинението на Майбридж. За незапознатите с порядките на 19 век – фотографът в крайна сметка не лежи в затвора, защото е извършил „оправдано убийство” (защо ли ни се иска този термин все още да е в сила?!).

С надеждата графиците с ангажименти на главните, бъдещи и настоящи, действащи лица във „Flying Horse” да се напаснат по възможно най-благоприятния начин, имате обещанието ни да следим проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Баси якото ще е! Браво! Светли ще е разочаровано, че любовниците не са Къмби и Хидълст, но и това е нещо.;р

  2. 🙂 🙂
    Виж обаче колко културно е написал новината, без излишни превъзнасяния. Браво Светли, само така! 🙂