Наскоро пак изгледахме хорър антологията „V/H/S” и определено можем да кажем, че няма да ни стане любима – един-два от отделните сегменти бяха прилични, но цялостното усещане, което ни остави, не беше това, на което се надявахме. Някак си скуката надделяваше над „чистия ужас”.

Това обаче не означава, че няма да хвърлим едно око на предстоящото продължение „V/H/S/2” (доскоро озаглавен с доста по-идейното и хитро „S-VHS”), който по всеобщото мнение на тези, които са го засичали на фестивални прожекции, надминава предшественика си във всяко едно отношение.

Първият тийзър трейлър, който видяхме в края на януари тази година, не успя да ни убеди в това твърдение, но сега получаваме втора възможност „да повярваме” с новия нецензуриран трейлър, който се появи в интернет преди няколко дни.

Изглежда като още от същото, но не сме и очаквали да е нещо различно, при все уверенията, че филмът наистина го бива. Най-дразнещата част, разбира се, е „found footage” стилистиката, която идваше в повече в първия филм, но и за нея имаме уверения, че не е използвана (поне в част от сегментите) по необходимост или като изискване на жанра, а като възможност. Е, за да се убедим в това, ще трябва да изчакаме филма.

Вижте и официалния плакат.

V/H/S/2  - плакат

Режисьори на отделните сегменти са Джейсън Айснър („Hobo With A Shotgun”), Гарет Еванс („The Raid: Redemption”), Тимо Тяханто („Macabre”), Едуардо Санчес и Грег Хейл („Проклятието Блеър”), както и Адам Уингард и сценариста Саймън Барет („You’re Next”, „A Horrible Way To Die”).

Премиерата на филма е 12 юли 2013, но ще бъде достъпен VOD месец по-рано.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *