След първите кадри от предстоящата сериализирана екранизация на „Под купола” по Стивън Кинг – кадри, включващи и интервюта с част от творческия екип на сериала, в това число и негово величество „Краля” – е време и за първия истински трейлър или по-скоро за първото класическо едноминутно ТВ превю.

Всъщност няма значение как ще го наречете, важното е, че имаме възможност да хвърлим нов поглед към очаквания сериал. Вижте.

Честно казано, въпреки няколкото добри момента и ефекта, ни преследва усещането като за евтинийка в стил „Sy-fy”. Това обаче няма да ни откаже да му хвърлим едно око  – сигурни сме, че самият сериал няма да изглежда точно по този начин, а и сме прекалено големи фенове на Кинг, за да не му дадем шанс.

През един безоблачен октомврийски ден над градчето Честър Милс се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Появата му, наблюдавана от един от главните герои Дейл Барбара, е внезапна и неумолима. Човеците могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея. В Честър Милс настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нажежава политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване… на всяка цена. Оформят се два лагера, предвождани от Дейл Барбара и „тарторът” в Честър Милс – Големия Джим Рени. За Рени куполът е само средство за установяване на пълен контрол. Дейл и Джулия, редакторка в местния вестник, организират съпротивата срещу него. Накратко, авторът отново се връща към темата за извечното противопоставяне на морала и либерализма срещу алчността, корупцията и фундаментализма.

Под купола” се продуцира от ТВ компанията на Стивън Спилбърг „Amblin Television”, а изпълнителни продуценти са Стивън Кинг, Брайън К. Вон и Нийл Баер, който е и така наречения „шоурънър”. Режисьор на първия епизод е Нилс Арден Оплев (шведския „Мъжете, които мразеха жените”), а ветеранът от „Изгубени” Джак Бендър ще се нагърби с част от другите серии. В ролите са Майк Вогъл, Дийн Норис, Рашел Лефевр, Джолийн Пурди, Никълъс Стронг, Брит Робъртсън, Натали Мартинес, Колин Форд и др.

Премиерата е 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments