„Под купола” по Стивън Кинг

Накратко, на изминалия „WonderCon” наред с големите филмови заглавия (като „Pacific Rim” например) бяха представени и няколко телевизионни сериала, сред които и „Под купола” по Стивън Кинг, който лично ние очакваме с огромно нетърпение.

Сега от CBS дават възможност и на нас простосмъртните, които не сме присъствали на събитието, да се запознаем по-подробно с проекта чрез едно видео, което всъщност е първият ни истински поглед към сериала – на изминалия SuperBowl видяхме един много кратичък тийзър трейлър, но той не показваше никакви кадри, така че не се брои.

Видеото съдържа както кадри от самия сериал, така и такива зад кулисите, но истинският акцент са интервюта с хора от екипа, в това число и с негово величество „Краля”. Вижте.

Сериалът ще се отклонява от романа – къде повече, къде по-малко – нещо, за което самият Стивън Кинг, който има дейно участие в продукцията, е настоявал, но това не пречи да си припомним официалния синопсис:

През един безоблачен октомврийски ден над градчето Честър Милс се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Появата му, наблюдавана от един от главните герои Дейл Барбара, е внезапна и неумолима. Човеците могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея. В Честър Милс настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нажежава политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване… на всяка цена. Оформят се два лагера, предвождани от Дейл Барбара и „тарторът” в Честър Милс – Големия Джим Рени. За Рени куполът е само средство за установяване на пълен контрол. Дейл и Джулия, редакторка в местния вестник, организират съпротивата срещу него. Накратко, авторът отново се връща към темата за извечното противопоставяне на морала и либерализма срещу алчността, корупцията и фундаментализма.

Под купола” се продуцира от ТВ компанията на Стивън Спилбърг „Amblin Television”, а изпълнителни продуценти са Стивън Кинг, Брайън К. Вон и Нийл Баер, който е и така наречения „шоурънър”. Режисьор на първия епизод е Нилс Арден Оплев (шведския „Мъжете, които мразеха жените”), а ветеранът от „ИзгубениДжак Бендър ще се нагърби с част от другите серии. В ролите са Майк Вогъл, Дийн Норис, Рашел Лефевр, Джолийн Пурди, Никълъс Стронг, Брит Робъртсън, Натали Мартинес, Колин Форд и др.

Премиерата е 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Жалко, че се инвестират средства и време в такива средняшки сериали, вместо в нови и по-качествени продукции по Кинг.