Люк Бесон,  Скарлет Йохансон

Честно казано, поти бяхме забравили, че някога сме харесвали Люк Бесон и даже имаше момент, когато името му все още не се свързваше с безумните „бесонки” (които вече са си официален екшън под-жанр, нищо, че не всички си имат дума за тях), а с качествено европейско кино. Понякога ни се струва, че той се готви да се завърне към доброто старо време, но нещо все не му се получава, а като чуваме какъв ще е следващият му филм, този път няма и шанс да видим нещо по-стойностно. Но пък ще изглежда добре…

Според The Hollywood Reporter Скарлет Йохансон ще участва в „Lucy”, следващия екшън на Бесон, който не само ще режисира, но е и автор на сценария. И като стана дума за сценария, „Lucy” е историята на жена, принудена да пренася загадъчни и забранени химични субстанции, които обаче навлизат в тялото ѝ и я превръщат в „an ass-kicking machine”, израз, който според нас няма нужда от превод. И ако този сюжет не ви се струва достатъчно чалнат, ето още малко фантастика: благодарение на субстанцията, на която е изложена, героинята може да попива знания моментално, мести предмети с ума си и не усеща болка, така че този път няма да има дори и опит за реализъм. Но кой ти търси реализъм в „бесонки”?

Разбира се, Скарлет няма да има проблем с екшън сцените, но не сме сигурни, че ни харесва идеята да участва във второразредни заглавия. А дори и по-приятните и забавни „бесонки” си остават евтинийка, да не говорим пък за по-успешните. Какъв точно ще е „Lucy” предстои да видим и въпреки че засега не е ясно кога (няма информация дори за снимачния период, камо ли за премиера), ще ви държим в течение.

Скарлет Йохансон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дринка, спомням си че в Екран публикувахте писмо от киноман, който беше много обиден от това че подигравателно наричахте филмите на Бесон „бесонки“. Все се чудех кой от екипа е измислил това название и сега се оказа че това си бил ТИ ; )

    Майтапа настрана, това проектче звучи горе-долу интересно макар че отсега е ясно че ще се нареди до другите второразредни филми на Бесон като Колумбиана и Бандитки. Между другото, аз Бесон си го уважавам. Направил е филми които харесвам и дори да не съм фен на последните му творения, като Минимоните или тем подобни, продължавам с интерес да следя кариерата му. Следващия му филм е с Де Ниро и е продуциран от Скорсезе. Може пък това да е голямото му завръщане към голямото кино.

    Ще почакаме, ще видим.

  2. Според мен определението „бесонки“ е даже комплимент за тоя кретен Бесон.