The Young & Prodigious Spivet

The Young & Prodigious Spivet” е първият филм на Жан-Пиер Жьоне в 3D, първият му филм, в който действието се развива в Америка, първият му англоезичен филм от доста години насам, а за нас (силно се надяваме!) ще е първият му филм от почти десетилетие, който действително ни е харесал и ни е припомнил защо Жьоне е един от любимите ни режисьори – смятаме „Micmacs” от 2009 за най-слабият му филм и сериозно разочарование в сравнение с предишните му заглавия.

Разбира се, не таим напразни надежди, че Жьоне отново ще се събере с Марк Каро и ще направят още някой „Деликатесен” или „Градът на изгубените деца”, но няма да имаме нищо против „The Young & Prodigious Spivet” да се окаже нещо в стила на „Амели” или дори „Най-дългият годеж” и затова следим проекта отблизо. Първият трейлър, в който се запознаваме с главния ни герой Т. С. и неговото леко странно, но изключително симпатично семейство, определено вдъхва надежда за един наистина качествен Жьоне филм. Вижте го.

Режисьор на „The Young & Prodigious Spivet” е Жан-Пиер Жьоне, а сред актьорите са Хелена Бонам Картър, Калъм Кийт Рени, Джуди Дейвис, Кати Бейтс, Доминик Пиньон, както и малкия Кайл Катлет в главната роля.

Филмът се чака по френските кина октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *