Фантастичният проект на Себастиан Кордеро и Шарлто Копли Europa Report” е филм, който очакваме с огромен интерес и чинно следим и отразяваме всяко по-важно развитие около него. А дебютът на първия постер, поне на този етап, си е доста важен.

Плакатът (представен от io9) е решен във „found footage” стилистиката, която породи у нас известно „недоволство”, когато видяхме първия тийзър трейлър, но в контекста на казаното от колегите от „io9”, които са имали щастието да гледат филма, това вече не ни притеснява.

Те описват „Europa Report” като „най-старателно акуратния космически филм, който са виждали от години”, а „found footage” стила с повторяемостта на фиксираните гледни точки „придава на историята необходимата достоверност и прекрасно подчертава монотонността на живота на кораба”.

Не знаем за вас, но на нас това ни звучи страхотно, първо, защото ако филмът трябва да е „found footage”, предпочитаме „похватът” да е използван в подобен стил и второ, защото адски ни се гледаше нещо такова. Ако не знаете какво е това „такова”, „Europa Report” разказва за шестима астронавти, които са изпратени на спътника на Юпитер Европа в търсене на извънземен живот.

Ето и плаката.

постер от „Europa Report”

Режисьор на „Europa Report” е Себастиан Кордеро („Pescador”, „Rabia”, „Crónicas”), а сценарист е Филип Гелат. В ролите, освен Шарлто Копли, са Майкъл Никвист, Анамари Маринка, Кристиан Камарго, Даниъл Уу и Каролина Уайдра.

Филмът ще е достъпен „on demand” от 27 юни, а в кината ще може да бъде видян от 2 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Така, така… обичам малък екип, при това „сам“ в космоса и… нещо да се случи на малкия екип минус едно! 😀

  2. Нали? 🙂
    Аз ще се радвам повече, ако се случват неща в стил „Аполо 13“ – reality based, а не като в „Аполо 18“, който беше абсолютно разочарование.

  3. „Apollo 13“ e изключителен шедьовър, който изглежда зашеметяващо и в днешни дни. Рядко се вижда филм на почти 20 години, който изобщо да не е мръднал във визуално отношение (изключвам „Джурасик Парк“, който си е икона по принцип) 🙂

    „Europa Report” въпреки отвратителния „found footage” похват ми изглежда като здрава и интелигентна фантастика … дано да го пуснат по кината 🙂
    А постера кърти направо … не се вижда често човешки силует крачещ на Европа на фона на изгряващ/залязващ Юпитер 🙂 🙂 🙂

  4. Съгласен съм за „Аполо 13“, но нали се сещаш защо го споменах? Надявам се проблемите, които тормозят екипажа на „Европа рипорт“, да са такива, с каквито биха могли да се сблъскат астронавтите в реалния живот, а не измислени извънземни чудесии. Предвид определението „най-старателно акуратния космически филм, който са виждали от години”, смятам, че ще са точно такива – истински. 🙂

  5. Ох, честна дума изобщо не ми мина през акъла, че биха могли да напъхат извънземни гадинки (или не по-малко клишираното – подивял компютър) при астронавтите … доста неприятна перспектива 🙁

  6. Има и един по-добър филм от „Аполо 13“ (който по принцип е считан за най-добрия в жанра) и това според мен е „The right stuff“ на Филип Кауфман. Лично аз го харесвам повече. Поетичен, реалистичен, драматичен, напрегнат, със страхотни актьорски изпълнения. Филма също така използва едновременно, както голяма доза ирония в обрисуването на надпреварата в космическите разработки между САЩ и СССР, но така и лансира тезата, че космическите науки напълно си заслужават своите финансови инвестиции за практически разработки, поради простия и неоспорим факт, че това е най-необятната и любопитна територия, до която човека може да се докосне.

  7. Не съм гледал “The right stuff”, което като гледам наградите му и рейтинга, който притежава за 30 годишен филм, отчитам като голям пропуск. Мерси, ще го гледам задължително 🙂

  8. Дадено ! Намерих го на прилично качество, тия дни ще му дам шанс и ще споделя мнение 🙂

  9. Ъъъъъ, не, мерси, още ми се повръща от „намерените записи“ в Cloverfield, абсолютна безмислица е тоя… „стил“. Един класически ала „2001-a“ похват щеше е много по-подходящ за такъв проект, вижте например изненадващо добрия „Moon“ отпреди няколко години. А иначе по темата за „вечно добре изглеждащите“ филми можем да причислим и Терминатор 2 – дори и след още 22 години да го гледам нито един кадър няма да е остарял и със ден. ILM са просто богове!

  10. CGI-а на „Терминатор 2 “ не е мръднал, както и самия филм, но „front screen projection“-a на места си личи.

    За стила като цяло не мога да се съглася, когато е използван целесъобразно, работи. 🙂

    И последно подкрепям за „The Right Stuff“, чуден е. 🙂