В началото на месец февруари с изненада научихме за един нов фантастичен проект с участието на Шарлто Копли, озаглавен „Europa Report”, който звучеше и изглеждаше (поне на снимка) изключително обещаващо.

Уви, оттогава насетне около него нямаше абсолютно никакво развитие и, честно казано, вече го бяхме позабравили. Сега обаче имаме раздвижване по темата, което идва под формата на интригуващ тийзър трейлър и viral сайт, предлагащ едно любопитно видео.

За съжаление, информацията за филма все още не е много и единственото, което знаем със сигурност, е, че става въпрос за шестима астронавти, които са изпратени на спътника на Юпитер Европа в търсене на извънземен живот. „Как” и „какво” тепърва ни предстои да разберем.

Изглежда прекрасно, но силно се надяваме самият филм да не е „found footage”. Бихме преглътнали едно евтино сай-фай хорърче, стига да си е в „традиционен стил” – ала „Проектът: Sunshine”. Просто ни омръзна от „found footage”, а като се сетим и за помията „Аpollo 18”, направо ни побиват тръпки. Искаме качествена (научно акуратна) фантастика за търсене на извънземен живот. Както знаете, в океаните на Европа в момента се крие най-голямата надежда на учените за откриването на извънземен живот в Слънчевата система.

Засега обаче избираме да не се тръшкаме предварително, защото не се знае какво точно ни очаква и няма смисъл да се натоварваме. В момента, в който разберем, ще му мислим.

А сега вижте и споменатото вайръл видео:

Режисьор на „Europa Report” е Себастиан Кордеро („Pescador”, „Rabia”, „Crónicas”), а сценарист е Филип Гелат. В ролите, освен Шарлто Копли, са Майкъл Никвист, Анамари Маринка, Кристиан Камарго, Даниъл Уу и Каролина Уайдра.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. стига да си е в „традиционен стил” – ала „Проектът: Sunshine”.-Тотално несъгласен!Този ми е в топа на стряскащи инфантилни филми, че и с претенции при това.