Съвсем наскоро се оплаквахме, че отдавна вече трябваше да видим поне тийзър трейлър на „Elysium”, който според режисьора Нийл Бломкамп е напълно завършен и просто чака да дойде време за лятната му премиера, и ето че първият трейлър вече е онлайн и макар и да не разкрива кой знае колко от сюжета, все пак не става дума за кратичък тийзър, а за цели 2 минути и нещо.

Запознати твърдят, че колкото и як да е трейлърът, той не разкрива изцяло колко добър е екшънът и колко впечатляващо е изпълнението на Шарлто Копли. Честно казано, и сами щяхме да се досетим, но все пак „мерси на запознатите”.

Първото ни впечатление е, че кадрите на Земята ни напомнят на дебюта на Бломкамп „Сектор 9”, което не е голяма изненада и може само да ни радва, а дизайнът като цяло е отличен и нищо чудно – дело е на гениалния Сид Мийд и определено си личи. Много ни хареса и как се прочистват от рак богатите, след като са посъбрали малко повече слънце. Доколкото разбираме тази машина или подобна на нея е целта на Макс (Мат Деймън), на когото му остават само няколко дни живот, ако остане на Земята.

Изглежда, че Бломкамп се придържа към формулата, която му донесе успех миналия път – социално ангажирана и за съжаление, много актуална фантастика, но този път с повече екшън, познати лица, впечатляващ мащаб и така наречения „entertainment value”, който според някои липсваше (или не беше достатъчно) в „Сектор 9”. С две думи, нямаме търпение.

През 2159 година има две класи хора: много богатите, които живеят на съвършената космическа станция Elysium, и останалите, които живеят на пренаселената, съсипана Земя. Роудс (Джоди Фостър) представлява безмилостното правителство, готово на всичко, за да приложи анти-имиграционен закон, който да защити луксозния стандарт на гражданите на Elysium. Но хората от Земята няма да спрат да се опитват да проникнат по всякакви начини. Когато късметът му изневерява за пореден път, Макс (Мат Деймън) се оказва принуден да поеме опасна мисия, която – ако има успех – може не само да спаси живота му, но и да донесе равенство в тези поляризирани светове.

Elysium” е вторият пълнометражен филм на Нийл Бломкамп („Сектор 9”), с участието на Мат Деймън, Джоди Фостър, Шарлто Копли, Уилям Фикнър, Диего Луна, Вагнер Мора и Алис Брага.

Премиерата е 9 август 2013.

Update: Вижте и няколко нови снимки.

Elysium

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Изглежда добре. Има надежда. Няма как да е по-зле от бозата Oblivion.

 2. Гледа ли го „Oblivion“?
  Щото аз го гледах! И може да не е наистина хубав, но има качества – главно визуални.

 3. Нещо много ми се припокирват идеите в тоя трейлър с тези от Сектор 9. Пак класово разделение, пак костюм, пак преследването, пак лош преследвач, пак дечица нещо (този път човешки). Дано само на трейлър така да е, Бломкамп да не почне и той да снима един и същ филм 8 пъти.

 4. Тоя изглежда много добре. Дринов, кажи за “Oblivion”, че и аз съм надъхан. така ми се гледа готина фантастика…

 5. Защо отличен, бе Bro? От всичко видяно ме заболяха очите и ушите. Отделно мяза и на клише. Нищо впечатляващо, нова или оригинално нямаше в този трейлър, според мен.

 6. Подписах една декларация, която все още ми забранява да казвам каквото и да е за „Oblivion“. Сериозно!

  @The Bear Jew
  Струва ми се че „течното злато“ е повлияло на възприятията ти. 🙂

 7. Декларацията за Oblivion беше до някакъв час днес, 10.04 🙂 Свободен си!

 8. Ебати комунистическата пропаганда. Бедните пролетари трябва да си седят долу на Земята. Те им земен рай.

  Иначе сериозно, аз лично съм оптимист на този етап. „9“ беше прилична фантастика, а при положение, че в последните години са кът…голям кредит на доверие и за този проект. Въпреки очевидните дежа вю.

 9. Изглежда по-яко от „Oblivion“. Доста по-динамичен, пък и дори визуално. Лично на мен Морган Фрийман ми изглежда адски тъпо. Имам чувството, че съм го гледал 10-тина пъти в тая роля…

 10. Има го и тоя момент с Фрийман. Той вече е много възрастен човекът и явно не във форма, а го бутат къде ли не, за да имат известно име в каст-а…

 11. Фрийман го игаре „Морфиъс“ и още в трейлъра си личеше, че няма да е як. Но не мисля, че е във филма защото им е трябвало известно име, все пак си имат Том Круз. 🙂