Знаем къде се намират Джони Деп и Роб Маршъл – точно сега са в Лондон, където преди десетина дни са стартирали снимките на „Into the Woods”. От три-четири месеца старателно избягваме този проект (на информационно ниво) – първо: това е мюзикъл, един от най-най-любимите жанрове на част от екипа ни; второ: замесен е Деп, който действа все по-противоречиво и (въпреки някои пристрастия към „Самотният рейнджър” – държим за известно време да се дистанцираме от предвидимите му избори; трето: нямаме нищо против да се разочароваме при големи очаквания, обаче като цяло чувството не е приятно и където/когато можем – гледаме да си го спестим.

Та, понеже не искаме да преекспонираме „мюзикъл”-трепета, само ще потвърдим със сигурност – да, Мерил Стрийп ще бъде прекрасна вещица, както предрекохме!

Мерил Стрийп като вещица в „Into the Woods”

Дарили са я с наистина орлови нокти, а визията й ражда мигновена асоциация със Злата вещица от Запада, но познавайки способностите на извънземната актриса, сме твърдо-непреклонно убедени, че ролята просто ще й пасне като ръкавица, а тя ще я изпълни с живот и съдържание, колкото и приказно-незначителна да е. Не, че подценяваме сюжета, де.

Ето как се е оформил екипа на Дисни-мюзикъла: Джони Деп е в ролята на Вълка, Анна Кендрик ще е Пепеляшка, Крис Пайн ще е нейният принц. Лила Крауфорд (от „Ани” на Бродуей) е в ролята на Червената шапчица, Даниел Хътълстоун (малкият Гаврош от „Клетниците”) ще бъде Джак-Бобеното зърно, а Кристин Барански (която много харесваме като Даян Локхарт от „Добрата съпруга”) ще се превърне в Мащехата на Пепеляшка. На Джеймс Кордън (със солиден телевизионен опит) и Емили Блънт са поверени ролите на хлебаря и неговата съпруга, върху които зла вещица (Мерил Стрийп) е хвърлила проклятие и не могат да се сдобият с деца, но пък пътищата им се пресичат с Пепеляшка, Рапунцел, Червената шапчица и други приказни герои (по Братя Грим).

Огромен пеещ екип = завидна режисьорска дързост, но пък всички знаят на какво е способен Роб Маршъл, така че няма поводи за притеснения. Напомняме, че нюйоркската бродуей-премиера на творбата на Стивън Зондхайм по книгата на Джеймс Лапайн е през 1987 и оттогава мюзикълът почти не е слизал от сцена. На Лапайн е възложено и превръщането на текста в сценарий.

Ще очакваме премиерата на „Into the Woods” по Коледа догодина. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *