Не сме чели романите на Рик Риърдън и тях не можем да ги коментираме, но филмът „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии” беше жалък опит за стартиране на нов франчайз в стил „Хари Потър” (дори продуцентите и режисьорът са едни и същи), който успешно сме изтласкали от съзнанието си и поради тази причина не сме обръщали никакво внимание на предстоящото продължение „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата”.

Наясно сме обаче, че както книгите, така и филмът си имат своите фенове и в името на тяхната информираност, решихме да представим първия трейлър. Пък и няма да е първият, нито последният път, в който пускаме нещо за филм, който не харесваме.

Откъдето и да го гледаме, филмът прилича на евтина имитация на „Хари Потър”. А този Логан Лерман е абсолютен „Леймо Леймисън” – в нито един момент не му вярваме на това момче. На Александра Дадарио също. Единствените, които ни допаднаха, са Нейтън Филиън и кракена(?) на финала, макар че сме притеснени, че като се появи изцяло, ще прилича на някое от другите CGI безобразни евтинии, който се появяват в трейлъра.

Вижте и няколко снимки.

Режисьор на „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата” е Тор Фройдентал („Дневникът на един Дръндьо”, „Хотел за кучета”), а в ролите са Логан Лерман, Александра Дадарио, Брандън Т. Джаксън, Джейк Ейбъл, Станли Тучи, Нейтън Филиън, Дъглас Смит, Даниел Кудмор, Левен Рамбин, Миси Пайъл, Грей Деймън и др.

Премиерата е 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Оф, прочетох „Питър Джаксън“ + „чудовищата“ в заглавието и се превъзбудих… Напразно 😀

  2. Напоследък Холивуд усилено се упражнява в популяризирането на древногръцките мотиви, което ме навежда на мисълта, че янките най-вероятно са открили петрол на някои от гръцките острови и скоро ще ни шокират с новината за гръцката ядрена програма и нуждата от светкавична военна намеса за освобождение на Олимп.
    Всичко е ясно !
    Първо направиха от Орфей негър афроамериканец в оная простотия на Hallmark, опедерастиха Александър Велики в „Alexander“ (вместо да развият едиповия му комплекс при наличие на майка като Анджелина) , убиха Брад Пит в „Троя“ и оставиха онзи плъх Орландо Блум да доживее да участва в такъв епос като „Kingdom of Heaven“ !!! После направиха от „300“ единствения свестен филм на тази тематика, само и само за да се изсерат на всичко с втората част снимана в БГ. А за последващите ужасии от типа на „Immortals“, „Clash of the Titans 1&2“ и „Percy Jackson 1&2“ няма смисъл да се говори, защото е ясно, че те само провокират омраза към всичко гръцко, пък дори и сюжет да е !!!
    Казвам Ви … янките скоро ще атакуват !!! 😀

  3. АХахаХАХхаха MAdMax мислех си точно същото. 😀 Да не забравяме и тазгодишният фаворит „Олимпус хас фоллен“ ;р Логан Лерман мен ме кефи. Особено в The perks направи страшна роля, но не знам защо се е навил да участва в тая бозава поредица. Определено ще пропусна.

  4. Не съм гледал това … ъъъ … The perks, но съм гледал „Пърси Джаксън 1“ и „Тримата мускетари“ и съвсем откровено заявявам, че за мен Логан Лерман е филмовия еквивалент на Джъстин Бийбър и му пожелавам прогресиращ косопад, та да приключи докато е време тази нелепа кариера 😀

  5. Не ти и препоръчвам, тъй като е ефимерен, пубертетски разказ, но слушай ми думата, момчето ще се докаже в близко бъдеще!

  6. Между другото не е лошо това с митовете и легендите, знаете ли колко хора познавам, които се хванаха да прочетат „Илиада“ след като излезе „Троя“. Колкото и дтъпи да са филмите, все пак могат да провокират интерес.

    А Лерман, както е казано в самата новина, е абсолютен Леймо Леймисън!!!

  7. Ее, Троя си беше супер филмче. Наистина да те вдъхнови да прочетеш първоизточника, докато Пърси може да предизвика единствено информационна диария.

    Помнете ми думата, този пич ще стане новия диКаприо!!!

  8. хуахуахуахуа

    Така като гледам, ще има да го гледаме в Noah, oще една пубер-драма и едно сци-фай.Така че, тепърва има да се доказва. Ама в The Perks много ме впечатли. Ма може и да съм се объркал. ;р

  9. Расистко е да се издразниш на нелепото черно присъствие из древни епоси, но не е унизително да са там само по милост и за цвят? „Амнести Интернешънъл“ да го духа.

    Ди Каприо е пич. Поне има „Кървав Диамант“. Тоя има кървава задница само.

  10. 🙂
    Как въобще може да ти прави впечатление кой какъв цвят е? 🙂
    Пък в древните епоси не всички са били белички. 🙂

  11. Изобщо не ми. Просто търсих историческа правдивост в тази високо образователна лента. Не са били само бели – факт. Като гледам как цяла Гърция живее на социални помощи, доста общо с начина на живот на сегашните ни тъмнолики индийци.

  12. @MD…
    Исках да кажа нещо за „братята“ гърци, но се отказах. Ти обаче си го казал много точно. 🙂

    @UZUMAKI
    С това не искаш да обидиш, хомосексуалните хора, нали?

  13. az li4no obojawam poredicata na Rick Riordan Percy Jackson and the Olympians, no samo dotam….imam predwit knigite sa jestoki, jalko 4e ne moga da kaja su6toto za filma….purwo na purwo…percy e na 12 ne na 18, annabeth su6to e na 12 a ne na 16….tq e rusa, a ne brionetka kakto w purwata 4ast….pone kato gledam sa izdokarali clarisse 50/50….spored opisanieto i w knigite….no ne mislq 4e 6te ostana o4arowana….otnosno aktiorite….ami samo logan i brandon me kefat…..no 4estno kazano filma wliae zle na poredicata, koqto puk e naprawo neweroqtna….xora poslu6aite me….filma ne struwa….zatowa puk 4etete knigite ;DDD

  14. Пърси Джаксън е една наистина страхотна поредица, написана с много чувство за хумор, и мен лично много ме радва. Преди да се запаля и аз като повечето от вас си мислех, че Пърси е поредното копие на Хари Потър, но започвайки да чета, се убедих в правотата на мъдростта „Не съди за книгата само по корицата ѝ”. Вече с нетърпение чакам да излезе и 11-тата поред книга! А що се отнася до филмите… първият не беше чак толкова лош, но според мен няма никакво място за сравнение с книгите. Да не говорим, че голям брой събития бяха изменени или спестени на зрителите… И въпреки всичко с радост ще отида на премиерата на втория филм, като основната причина за това е, разбира се, актьорът в главната роля. Логан Уейд Лерман ме грабна още от първата минута на драмата „The perks of being a wallflower” и освен това идеално се вписа в представите ми за Пърси Джаксън като външен вид, характер и поведение. Надявам се занапред да го виждаме в още по-символични роли и мащабни продукции. 🙂

  15. ,,Фенка“ напълно съм съгласна с теб!Аз лично обожавам книгите на Rick Riordan.И за филма нямам нищо против. А втория го чакам с нетърпение!