Робърт Редфорд и Ник Нолти

Третата част на интригуващите „Преди...” филми, дело на триото Делпи-Хоук-Линклейтър ще се появи на екран след месец (както сме ви информирали), а междувременно режисьорът не си губи времето и преговаря да поеме дълго подготвяния проект „A Walk in the Woods” – по пътешественическите мемоари на Бил Брайсън.

Всъщност той „залага на сигурно” на n-та степен, защото: историята е на световноизвестен и обичан писател и човек на науката (автор на любимата ни „Кратка история на почти всичко”); написана е в комедиен стил и разказва за стари, обични приятели, които се срещат след много години и наваксват с информация един за друг и наблюдения върху света по „пътя на Апалачите” – прочут пътешественически маршрут, преминаващ през няколко източни щати; и освен това двете „звездни” имена в главните роли се очаква да бъдат Робърт Редфорд и Ник Нолти.

Те са ангажирани в проекта от лятото на 2011; Редфорд ще участва и като продуцент на независимо финансирания проект, а междувременно приключи с множеството (и режисьорска) отговорности във връзка с „The Company You Keep”, където Нолти се появява в епизодична роля именно като стар приятел. Мъдростта на възрастта си казва думата – Редфорд умело се справя зад камерата, но очевидно няма нищо против да предоставя възможност и на по-млади творци да го режисират, особено когато са „любимци” в Сънданс. Той ще поеме ролята на Брайсън, Нолти пък ще изиграе дългогодишния приятел Стивън Катц.

Ето и кратък синопсис/въведение в темата:

„Наскоро след като се преместих със семейството си в малък град в Ню Хемпшир, попаднах на пътека, която изчезваше в гората току на края на града.” Така започва забавната книга на Бил Брайсън „A Walk in the Woods”. Завърнал се в Съединените Щати след 20 години живот във Великобритания, Брайсън решава да преоткрие себе си и своята родина като поеме по „пътя на Апалачите” – маршрут с продължителност 2100 мили (или 3381 километра), който започва от щата Джорджия, преминава през Северна Каролина, Тенеси, Вирджиния, Западна Вирджиния, Мериленд, Пенсилвания, Ню Джърси, Ню Йорк, Кънектикът, Масачузетс, Върмонт, Ню Хемпшир и приключва в Мейн. Прекрасни горски пейзажи се редуват с искрящи езера, а уникалния комедиен талант на Брайсън успява да вплете в пътеписа наблюдения за неспасяемата, отчайваща глупост на човечеството…

Повече подробности тук няма да издаваме, ако сме ви провокирали – потърсете пътеписа на Брайсън или изчакайте Линклейтър да си свърши работата. Очаква се снимките да започнат тази есен. Узнаем ли още подробности за проекта – бъдете сигурни, че ще ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *