Спираловидна „Еврика!”

„Как се раждат добрите идеи” на Стивън Джонсън спечели Николина Ивелинова. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

_______________________________

Свикнали сме да мислим, че добрите идеи са плод на нечий гениален ум, който е стигнал до тях, след като е чел, проучвал и отдал живота си изцяло на работата над тези идеи или след като внезапно е бил ударен по главата от падаща ябълка. Истината е съвсем друга! Добрите идеи не се раждат само от един мозък – те са дело на комбинирането на няколко отделни идеи в една. Това ни обяснява подробно и нагледно Стивън Джонсън – както във великолепната си книга „Как се раждат добрите идеи”, така и тук:

Да се върнем обаче на „Как се раждат добрите идеи”, която ИК „Изток-Запад” издаде наскоро: Джонсън твърди, че ние бихме имали много по-голяма полза, ако обменяме и свързваме идеите си с тези на околните, отколкото ако мислим и действаме самосиндикално. Книгата му обяснява също защо и как някои обстановки смазват новите хрумвания, а други сякаш са като люпилни за идеи… „Как се раждат добрите идеи” е също за иновативното пространство и за ползата от сливането на отделните хрумки – сливане в една много добра обща идея!

Ревю на това несъмнено любопитно заглавие можете да прочетете тук, а шанс за спечелване на книгата ще има всеки, който отговори правилно на въпроса:

Как се казва легендарният кораб, с който плава Чарлз Дарвин?
а) „Бийгъл”
б) „Титаник”
в) „Черната перла”

„Как се раждат добрите идеи” на Стивън Джонсън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Здравейте ужасно много ме зарадвахте с тази награда:)) Нямам търпение да се свържете с мен. Поздрави Страхотни сте :))))