Уил Смит

Според авторитетното списание Variety, Уил Смит е на финалната права в преговорите за главна роля във „Focus”: филм със „измамнически” сюжет за млада крадла, която се съюзява с ветеран в бранша, за да се сдобие с повече опит и полезни съвети. Сценаристи и режисьори ще бъдат Глен Фикара и Джон Рикуа, които създадоха „Обичам те, Филип Морис” и „Оглупели от любов”. Първоначалната идея да се събере отново дуета Райън Гослинг-Ема Стоун пропада, евентуално-включилият се Бен Афлек също се оттегля, а после и ангажиментът на Кристен Стюарт за главната женска роля отпада, тъй като тя почувствала „дискомфорт от възрастовата разлика със Смит”! Не стига, че не може да играе, ами и претенции предявява?! Може пък Warner Bros. да преценят, че е нужно да потърсят актриса в различна възрастова група, защото Уил Смит определено е решил да се включи във „Focus” след приключване на ангажиментите си с „After Earth”.

Говори се, че следващият в поредицата „очаквани проекти на Смит” е посветеният на урагана Катрина „The American Can”. Deadline потвърждават, че Уил иска да вдъхне нов живот на идеята да се разкаже за ветерана от „войната в залива” Джон Келър, който се завръща у дома в Луизиана и малко по-късно едно от най-разрушителните природни бедствия връхлита американското крайбрежие. Келър се превръща в истински герой като помага на повече от 200 възрастни хора да се спасят от прииждащата вода в комплекса American Can. Sony Pictures в партньорство с Overbrook Entertainment имат желание да привлекат за режисьор Едуард Зуик. Сценарият е на Джон Лий Ханкок (сценарист и режисьор на Оскаровия „The Blind Side), драматичният акцент е повече от реалистичен, така че може да се очаква сигурно развитие в посока реализация.

И трилърът „The Accountant” е в периметъра на внимание на Уил Смит, но той не е взел финално решение за участието си в него. Разговори са провеждани още когато проектът е анонсиран от Warner Bros. и Мел Гибсън е бил ангажиран с режисурата. Сценарият е дело на Бил Дюбюк и се подвизава в „Черния списък” от 2011 година. Историята е за държавен чиновник-счетоводител, чиято „втора работа” е… наемен убиец. Гибсън вече не е свързан с този проект, преминал към Media Rights Capital и Sony. Тепърва има да се уточняват още много подробности, но все пак съществува хипотетична възможност Смит да се почувства ангажиран в един момент.

Междувременно актьорът работи и по вероятния си режисьорски дебют, с вампирско-библейски сюжет – нали помните „The Redemption of Cain”, който (само) звучи като шантав оксиморон! За да се посвети обаче Уил на целия си куп предстоящи проекти, първо трябва да излезе „After Earth” на Шамалан през юли – и да видим какви са ги свършили тримата, барабар със синчето Джейдън, там…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *