Warning: Null G beyond this line!

„Summit Entertainment” представиха първия плакат на един от най-очакваните филми за годината „Играта на Ендър” – подготвяната от Роберто Орси, Алекс Курцман и режисьора Гавин Худ екранизация на едноименния роман Орсън Скот Кард, който е една от емблемите на фантастичния жанр.

Постерът представя Ендър на входа на Бойната зала – тя и тренировките при нулева гравитация, които се провеждат в нея, са едни от най-важните елементи в историята и по думите на режисьора, те ще играят сериозна роля и във филма и неслучайно ги виждаме загатнати тук. Също така Худ споделя, че в момента работят по постпродукцията и сцените се получават фантастично – знаем, че много ясно, че така ще каже, но въпреки това се вълнуваме.

„Играта на Ендър” („Ender’s Game”)

По някакъв начин плакатът ни напомня на „Империята отвръща на удара” – може би заради входа, който изглежда като прозореца в Облачния град и приличащата на „Super Star Destroyer” структура, която се вижда през него.

Но както и да е, това не е от съществено значение, важното е, че плакатът, макар и не супер оригинален, изглежда добре и ни кара да очакваме трейлъра с още по-голямо нетърпение. Слуховете са, че той ще се появи съвсем скоро, но да видим.

Ето и официалния български синопсис на романа:

Спечелила милиони читатели по света, награждавана и всепризната за един от върховете във фантастиката, „Играта на Ендър” е сред знаковите книги на последните десетилетия.

Надхвърлил рамките на жанра, романът е философски трактат за общуването и човешките взаимоотношения, самотата и моралния избор.

В бъдещето Земята е нападната от по-развита цивилизация и едва се спасява от унищожение. В отчаянието си Международният флот обучава свръхинтелигентни деца за войници, за да използва необременените им от възрастта способности срещу нашествениците. Изключително талантлив и интуитивно разбиращ околния свят, 6-годишният Ендър ще се окаже единствената надежда на човечеството за спасение.

Светът на Орсън Скот Кард е многопластов, построен с логическа прецизност и проникновена психология, наситен с дълбок смисъл и населен с ярки персонажи.

Близка по дух с „1984” и „Прекрасният нов свят”, „Играта на Ендър” е първа книга от легендарната сага на Кард. Романът и неговото продължение „Говорителя на мъртвите” са носители на наградите „Хюго” и „Небюла”, а авторът е единственият, печелил най-престижните отличия за фантастика в две поредни години.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валантайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Официални снимки, поглед зад кулисите и други любопитни подробности за проекта можете откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Доста са – 15 с предстоящите. 🙂 Не мога да говоря за всички, но „Играта“ и „Говорителя“ са повече от отлични.