По всичко изглежда, че в края на март ще станем свидетели на поредния филмов триумф на Дани Бойл. Първоначалната ни реакция към първия трейлър на noir-трилъра му „Trance” беше на леко разочарование, че той използва визуалния стил с цветовете, гледните точки и поли-екрана от „Беднякът милионер” (който харесваме, но не е сред най-любимите ни филми – нито негови, нито по принцип) и „127 часа”, а на нас ни се искаше да видим нещо малко по-„класическо”, но след като изгледахме най-новия нецензуриран трейлър на филма, забравяме за всичко това и вече сме убедени, че всичко е пушка.

Преди да видите трейлъра, имайте предвид че в края му има един „over the top” момент, който може да смути по-чувствителните от вас.

WTF? Предвид хипнотичния център на историята е нормално (или по-скоро приемливо) да има някакви халюцинации, но това определено беше неочаквано. И въпреки че беше малко карикатурно, наистина ни напълни душата и сега искаме още!

Относно всичко останало, няма от какво да сме недоволни, кадрите изглеждат смазващо, а историята звучи любопитно – нямаме търпение да видим филма.

Саймън (Джеймс Макавой), който е служител в аукционна къща за изобразително изкуство, планира дързък обир на шедьовър на Гоя, заедно с престъпна група, ръководена от опасния Франк (Венсан Касел). Когато Саймън прецаква партньорите си по време на обира, Франк отвръща с насилие и в резултат Саймън изпада в безсъзнание.

След като се събужда, той настоява, че в следствие на травмата е загубил всякакъв спомен за откраднатата картина и мястото, където я е скрил. Франк не успява да измъкне местонахождението от упорития Саймън и е принуден да сключи сделка с чаровна хипно-тераветка (Розарио Доусън), която да разкрие информацията.

Но навлизането в обърканата психика на Саймън означава размиване на границата между действителност и внушение, а междувременно залозите се покачват по-бързо и опасно, отколкото някой е очаквал.

Trance” е режисиран от Дани Бойл, по сценарий на Джон Ходж („Shallow Grave”, „Trainspotting”), и е вдъхновен от едноименен ТВ филм от 2001. В главните роли ще видим Розарио Доусън, Джеймс Макавой и Венсан Касел.

Британската премиера на филма е 27 март 2013.

Повече подробности за проекта, може да прочетете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. mdaa, tipichen Danny Boyle film – nai nakraq back to the roots – ne mislq che posledniq kadur na toq s lipsvasthiq mozuk e chak koi znae kolko shokirashto, ama aide

  2. Бойл е гений – без съмнение един от най-най-добрите режисьори за последните 20 години. Само братята /които обаче правят филми още от 80-те/, Куентин и Пол Томас са от неговия калибър.

  3. Но ако и този – по всичко личи – нов .шедьовър не се сдобие с премиерна дата за България съм готов да предизвикам моменти като онзи към края на смазващия трейлър.

  4. Охоооооооооо, сега видях, че Бойл отново е работил с великия сценарист Джон Ходж по този филм. Ето защо особено този трейлър носи онази Shallow grave vibe.
    Вече официално провъзгласявам Trance за третия най-очакван филм след Джурасик парк и The master.

  5. Надъхан съм и аз! 🙂

    @k0bayashi
    За любители на хорърите не е, ама ако не си падаш по такива неща, може да ти дойде в повече.

    @Vladi
    Успокой се, момче! 🙂

  6. Няма да се успокоя докато не видя сигурна премиерна дата в България. Това все пак е истинско кино от най-висока класа, а не… ти си знаеш всъщност.

  7. И къв е тоя нетипичен неутралитет в заглавието на новината бе, бро. Очаквах поне едно -СМАЗВАЩ нецензуриран трейлър на Транс.
    Скоро викам да гледаме Плитък гроб или Треинспотинг. Ти ще осигуриш блу-рей копията, а аз – хероина.

  8. Обезглавяващо добър трейлър на „Транс“! 🙂 🙂

    За „Плитък гроб“, „Треинспотинг“ и хероина съм абсолютно навит! 🙂