В нашия свят чудовищата живеят в митовете и легендите… ала в Земята на проклетиите чудовищата са съвсем истински! Под мостовете дебнат тролове, в гробището пеят и танцуват зомбита, а в запустелите замъци бродят призраци и вампири. Ако стигнете до пустинята, ще се запознаете с мумията, която обитава крипта, пълна със съкровища, ако се разходите в гората и попаднете на къща от захар, ще ви посрещне вещицата, която може да ви предскаже бъдещето, докато гледа в своето кристално кълбо, а ако се изкачите до най-високия връх, сред ледените преспи ще видите гигантските стъпки на Снежния човек… Храбрият гарван Ван трябва да се срещне с всички тези чудновати създания. Трябва да ги убеди да дойдат на партито, което организира за Хелоуин… защото само когато са заедно, чудовищата са достатъчно силни, за да пробудят магията. И да се случи чудо! Чудо, което ще отвори проход между Земята на проклетиите и света на хората!

С върколаци, таласъми и извънземни ще се срещнат читателите, ако разгърнат новата книга на писателя и кинокритик Благой Д. Иванов, но страшилищата в „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ ca забавни и бързо ще ви спечелят на своя страна с чара си. Някои от тях може и да изглеждат леко страшни, но не са страшни наистина, а щом ги опознаете с помощта на думите и чрез красивите илюстрации на художника Добромир Томов, вероятно ще се привържете към тях… и ще се убедите, че няма нищо плашещо в това да бъдеш странен или по-различен от другите. В крайна сметка не е важно дали приличаш на чудовище – важно е да се държиш човешки. При обявяването на книгата в своя фейсбук профил авторът сподели: „Живеем в свят, изпълнен с безброй повърхностни и бързи развлечения, които само привидно ни обогатяват, а всъщност ни разсейват от наистина важните неща. Все по-често имаме нужда от съдържание, което да доведе до неочаквани трансформации както мислите, така и емоциите ни. Надявам се, че премеждията на гарван Ван ще се окажат точно това – и като текст, и като оформление. Особено за детската или за запазилата детското у себе си аудитория.“

Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е неустоимо литературно приключение и за малки, и за големи читатели, което ще ви помогне да изживеете празника в навечерието на Вси светии през всеки един ден от годината… и ще ви предразположи да се почувствате като у дома си, докато опознавате един омагьосан и удивителен свят, в който митовете и легендите са все още живи, а в гърдите им бият големи и куражлийски сърца.

Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е във всички книжарници.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *