Алиса в страната на чудесата

Има нещо необяснимо в боксофис класациите. Да – ясно е, че се съставят по приходи и зрители, логично е да се събират резултатите от цял свят, обаче нормално ли е творението на Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата” да се е „качило” на 12-то място в списъка с филми, обобщаващи резултатите на „всички времена” (и територии)?! Онзи списък, дето се оглавява от „Аватар” и „Титаник”? (допълнителна въпросителна е какво правят последните „трансформърс”-и на петото място?)

След риторичния увод идва и новината – при такъв доволен резултат, към милиард и 25 000 долара приходи, Walt Disney вече са сигурни, че ще направят втора част. Ама предишният филм не бил добър, твърдят критиците, а и голяма част от публиката – какво значение има, дрънчат ли жълтиците в касата – дрънчат. Хората от студиото са ангажирали отново сценариста-ветеран Линда Улвъртън (в чиито актив са „Красавицата и звярът”, „Цар Лъв”, „Maleficent” и филма на Бъртън от 2010) да разкаже как „Алиса усеща проблемите от реалния свят, пренесени в Страната на чудесата”. И разбира се, вдъхновение отново ще се черпи от историите на Луис Карол – едноименната първа книга и „Алиса в Огледалния свят”.

За момента няма информация дали Миа Васиковска и „Лудият Шапкар” ще повторят ролите си, не е ясно и дали втората част ще бъде „оглавявана” от Тим Бъртън. Ще бъде добре поне да не е той – има и други „визуални” режисьори, пък и Disney ще е хубаво да направят сравнение, анализ и… правилни изводи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *