За първи път чухме за „Phantom” в средата на ноември, когато в интернет дебютираха няколко рекламни визии от филма. Въпреки че създаваше впечатление на евтинийка, той веднага хвана вниманието ни, първо, защото обичаме филми с подводници, второ, заради отличния актьорски състав, включващ имената на Ед Харис, Дейвид Духовни, Уилям Фикнър и Ланс Хенриксен и трето, защото имахме обещание за свръхестествен хорър елемент.

Сега имаме възможност да видим първия трейлър, който общо взето затвърждава всичките ни впечатления и очаквания, които си изградихме на базата на визиите.

http://www.youtube.com/watch?v=Xt9wbiy7v04

Хъм! Май свръхестествения хорър елемент нещо… или е доста редуциран или въобще го няма. Първоначалната информация, че героят на Ед Харис е „обсебен/обладан” е заместена с това, че той страда от пристъпи, които изкривяват възприятията му за реалността. Не, че имаме нещо против подобен сюжет, както казахме падаме си по подобен род филми, но просто се бяхме наточили за нещо свръхестествено.

Все пак не сме загубили съвсем надежда, защото все още се промъква обещание за лек свръхестествен туист, нищо, че филмът се рекламира като „по истински случай” – знаем колко свободно се използват подобни изречения.

Вижте и първия официален постер, както и обновения синопсис на филма.

Phantom - плакат

По времето на Студената война капитан на съветска бойна подводница (Ед Харис) получава необясними пристъпи, които изкривяват възприятията му за реалността. Принуден да напусне семейството си, той получава тайна мисия, която го сблъсква не само с миналото му, но и с отцепила са от КГБ група (предвождана от Дейвид Духовни), която иска да завземе контрол над ядрената бойна глава. Държейки съдбата на човечеството в ръцете си, капитанът разбира, че е избран за тази мисия с надеждата, че ще се провали. „Phantom” е напрегнат подводен трилър за необикновени мъже, изправени пред невъзможен избор.

Режисьор на „Phantom” е Тод Робинсън, а в ролите са Ед Харис, Дейвид Духовни, Уилям Фикнър, Ланс Хенриксен, Шон Патрик Фланери, Дагмара Доминчик, Джейсън Грей-Станфорд и др.

Премиерата е 1 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments