Принципно, без значение дали ги отразяваме или не, следим филмовите и телевизионни новини отблизо и имаме претенции, че знаем за повечето по-големи и интересни проекти (особено ако са фантастични), които се готвят или излизат във всеки един момент. Въпреки това, от време на време, се случва да се появи нещо любопитно, което по една или друга причина тотално сме пропуснали. Такъв е и случаят с „Tales from the Loop“.

Докато очаквахме с надежда някакви новини за развитие около „The Electric State”, Amazon Studios усилено са работили по друг проект, вдъхновен от невероятното (поне според нас) творчество на шведския художник Саймън Сталенхаг – сериализирана адаптация на илюстрованата му книга „Tales from the Loop“.

Според официалния синопсис „Tales from the Loop“ изследва града и хората, които живеят над „The Loop” – машина, построена да отключи и изследва тайните на вселената, която прави възможни неща, които досега са смятани за научна фантастика. В този фантастичен, загадъчен град човешките истории отразяват универсални емоционални изживявания и в същото време се възползват от спецификите на жанра.

Вижте обещаващия първи трейлър.

Изглежда ни повече от отлично. Огромни фенове сме на Саймън Сталенхаг и ужасно се радваме, че можем да видим част от творчеството му претворено на екран по подобен начин. Страхотно е, че освен прекрасно уловените визуални елементи от рисунките му, трейлърът ни носи и тяхната атмосфера и неповторимото, провокиращо въображението усещане за мистерия и фантастично, които те създават. Нямаме търпение да видим сериала и стискаме палци да се е получил и скоро да видим реализиран и „The Electric State”.

Вижте и няколко плаката, които самият Саймън Сталенхаг е адаптирал специално за сериала.

tales-from-the-loop-poster-1-20200229 tales-from-the-loop-poster-2-20200229 плакат

Създател и сценарист на „Tales from the Loop“ е Натаниел Халпърн („Legion“), а сред изпълнителните продуценти са Мат Рийвс („Чудовищно“, „Възходът на планетата на маймуните“ и предстоящия „The Batman“) и Марк Романек („Never Let Me Go“), който режисира пилотния епизод. В ролите са Ребека Хол, Джонатан Прайс, Пол Шнайдър, Даниел Золгхарди, Дънкан Джоинър и др.

Премиерата е на 3 април по Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Концепцията е чук, само дано сценарият да отговори достойно на тия визуални бисери 🙂