Един изключително интересен проект стартира през 1964 година – идеята на „7 Up” е да улови социално-икономическата картина на времето и как то влияе върху особеностите на британския характер, проявяващ се в една малка група 7-годишни хлапета. Майкъл Аптид тогава отговаря за проучванията в екипа, реализиращ телевизионния филм, а години по-късно се връща към проекта. Всъщност – на всеки седем години. И така проследява живота на все същите, първоначално избрани деца, през тийнейджърството и младостта им, до зрелостта след прекрачването във възраст 56. Ето как изглежда новата документална творба на Аптид „56 Up”.

Вече показан преди половин година на телевизионния екран във Великобритания, филмът ще се разпространява в Щатите в началото на новата 2013. Аптид споделя, че за него поредицата е много ценна и притежава висока емоционална стойност.

„С този проект започнах работа, много е вероятно той да се окаже и мой последен творчески ангажимент някой ден. Той повлия в изключителна степен върху живота ми, освен това е уникален и не мисля, че някой някога отново би се захванал с подобна идея.”

1964 година. 14 деца от различни семейства, от цяла Англия отговарят на въпроси за живота и за мечтите им, устремени към бъдещето. След всеки следващи 7 години, режисьорът Майкъл Аптид се връща отново при познатите персонажи, за да проследи израстването, развитието, промяната. Тази поредица се превръща в картина на живота през втората половина на 20 век. Според Роджър Ебърт „това е вдъхновено и благородно използване на филмовата документалност. Аптид прониква в същността на мистерията на живота.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *