Том Харди поема главната роля във филм по „Splinter Cell”

След както „Assassin’s Creed” с Майкъл Фасбендер пое по сигурен път към екрана, сега дойде ред за адаптация и на „Splinter Cell”.

Tom Clancy’s Splinter Cell” е една от най-популярните и награждавани игри на Ubisoft, в която се разчита на „стелт”-техники и спец-агентски джаджи за незабележимо измъкване, собственост на главния герой – супер-агента на Националната агенция за сигурност Сам Фишър, който (разбираемо!) побеждава във всяка възможна напечена ситуация. Повече от обнадеждаващо е, че не кой да е, а точно Том Харди се очаква да поеме главната роля.

Ангажимент за работа по сценария е възложен на Ерик Сингър (написал „The International” на Том Тиквер). Наскоро беше съобщено за конкуренция между Warner Bros. и Paramount за правата върху проекта и това беше от значение за „дръпването” му напред, ала не се чува нищо за режисьор, който да оглави работата по идеята. Поредицата от видеоигри стартира преди 10 години, до момента има шест издания, седмото е озаглавено „Splinter Cell: Blacklist” и се очаква да излезе на пазара след няколко месеца, през пролетта. Както може лесно да се докаже, „досието” на Харди при нас се увеличава пропорционално на ангажиментите му, особено в последно време, и това безспорно ни радва, защото британецът е талантлив, много при това! Надали ще му се опъне един „игрови елемент”…

Ето как изглежда играта в седмата й вариация – да се подсетите за какъв екшън ще става дума:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *