Макар и доста бавно, трябва да признаем, че развитието на „The Young & Prodigious Spivet” и новините, които излизат покрай него, плътно следват стандартната схема. Някъде в средата на 2011 за първи път чухме, че Жан-Пиер Жьоне може да се заеме с екранизирането на романа на Рейф Ларсен, няколко месеца по-късно, към края на годината, стана ясно, че да, точно този ще е следващият му проект, а май месец 2012 научихме и на кои актьори се е спрял за главните роли за снимките.

А сега получаваме и първите кадри от снимачната площадка, които потвърждават няколко неща, които вече знаехме – филмът на Жьоне ще изглежда точно като филм на Жьоне, но този път в 3D. На една от снимките можете да видите режисьора, заедно с оператора Томас Хардемайър, които работят с чисто новините Arriflex Alexa „М” камери (според CreativeCow, 20 % по-леки, по-малки и по-мобилни от досегашните 3D системи на Arri).

„Spivet” на Жьоне

„Spivet” на Жьоне

„Spivet” на Жьоне

Ето какво казва за „The Young & Prodigious Spivet” Деметри Портели („Изобретението на Хюго”), стереографът на филма, който най-добре знае какво точно се готви откъм 3D:

“Това е важен филм за 3D индустрията. Жан-Пиер е кино-творец, който снима много амбициозен материал със скромен бюджет. Този филм ще покаже, че с режисьор, който визуализира историята още от самото й зараждане, могат да се създадат изключителни 3D образи с най-високо качество. Изумен съм от сторибордовете на Жьоне и как той е замислил филма в 3D, още като сценарий.”

Режисьор на „The Young & Prodigious Spivet” е Жан-Пиер Жьоне, а сред актьорите са Хелена Бонам Картър, Калъм Кийт Рени, Джуди Дейвис, Кати Бейтс, Доминик Пиньон, както и малкия Кайл Катлет в главната роля. Филмът се чака по кината октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *