Предишните трейлъри на англоезичния дебют на Парк Чан-уук „Stoker” бяха категорични, да не кажа красноречиви – много обещания, много загадки, улавят вниманието и си играят с него. Сега обаче е малко по-различно – музикалният детайл е основа за разгръщане на визуално есе, което по много специален начин предизвиква… този път въображението.

Stoker - плакат

Плакатът е готов – сътворен пред очите ни, но още по-интересното е, че музиката и гласът са на една изключително интересна млада певица, която имах шанс да видя и чуя на живо. Емили Уелс е човекът-оркестър – сама записва партиите на различните музикални инструменти, после ги пуска един след друг, те се наслагват и тя добавя гласа си. Това се случва и по време на концерта – наистина е удивително!

Електроника, „лупове”, „семпли”, аналогови синтезатори, цигулка, инди-звучене, с намек за хип-хоп – не ми се беше случвало да се срещна с подобна органична амалгама от интригуващи творчески проявления. Уелс има издадени два албума „The Symphonies: Dreams Memories & Parties” от 2008 година, и албум от тази година на име „Mama”. Интрересно е решението на режисьора именно парчето й „Becomes The Color” да звучи по време на финалните надписи. Клипът е впечатляващо продължение на играта с публиката, която е в основата на всяка рекламна стратегия.

След като бащата на Индия (Миа Васиковска) загива в автомобилна катастрофа, нейният съвсем непознат чичо Чарли (Матю Гуд) се появява, за да живее с нея и емоционално нестабилната й майка (Никол Кидман). Мистериозният мъж обаче има доста тайни занимания, но вместо да е отвратена или ужасена от него, младата девойка изпитва необяснимо привличане…

В актьорския екип на „Stoker” освен Васиковска, Кидман и Гуд, са още Дермът Мълроуни, Джаки Уивър, Лукас Тил, Олдън Ерънрайх. Премиерата се очаква на 1 март 2013 година.

Повече подробности за филма (и за сценария от черния списък на 2010 година) можете да научите от новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ооо, страхотен!!! Това вече си е чист арт.
    Ако днешните филми бяха, като днешните трейлари, щяхме да гледаме по няколко шедьовъра на година.