Бенисио дел Торо в ролята на Пабло Ескобар

Докато Джо Карнахан само твърди, че още не се е отказал от „Killing Pablo”, италианският актьор-заел-се-с-режисура Андреа Ди Стефано (когото ще видим в „Животът на Пи” ) вече придвижва финални уговорки по дебюта си като сценарист и режисьор „Paradise Lost”. Така ще се нарича романтичният трилър, в който носителят на Оскар Бенисио дел Торо ще влезе в кожата на прочутия наркобарон Пабло Ескобар. И нека заглавието да не подвежда към объркване със спрения проект на Алекс Прояс по класическата творба на Джон Милтън.

Филмът на Ди Стефано няма да има претенция за биографичност, но историята е вдъхновена от реални събития и ще разказва за сърфиста Ник, който отива в Колумбия на гости на брат си и там се влюбва в една страхотна мадама на име Мария. Тя обаче се оказва племенничка на прочутия кокаинов бос. Продуцентът Димитри Расам намеква, че структурата на филма ще наподобява „Последният крал на Шотландия”, където картината на събитията е предадена през погледа на лекаря на диктатора Амин.

Ангажимента на дел Торо към „Paradise Lost” изпълнява две функции – позиционира го доста високо сред проектите, които ще се реализират в близко бъдеще, и същевременно поставя много по-високи изисквания и очаквания пред целия екип. Според думите на продуцента дел Торо е просто идеален за ролята, защото „притежава изключителен чар и може с размах да пресъздаде многопластовия образ, приписван на Ескобар – прекрасно-харизматичен, но едновременно с това и ужасяващо-плашещ”.

Вероятно с времето ще ни попаднат още подробности около този проект с бюджет към 25 милиона долара. Очаква се снимките да продължат 11 седмици, началото им е през март в Панама. И пак да кажем – вярваме в дел Торо!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Дел Торо като Ескобар е най-доброто кастинг решение like ever. Ладо от Savages ми е любимият персонаж за тази година.