Room 237

През 1980 г. Станли Кубрик режисира хорър шедьовъра „Сиянието”. В продължение на 30 години неговите тайни остават погребани… до сега!

Предполагаме всички сте чували за смехотворната теория, според която в „Сиянието” на Станли Кубрик са закодирани доказателства, че не сме кацали на Луната, а телевизионните кадри, които всички сме виждали, са били режисирани от самия Кубрик.

Е, това е само една от фантастичните теории, които витаят около ненадминатия хорър и с които борави документалния филм на Родни Арчър „Room 237”. Чрез поредица от интервюта и материали, тематично разпростиращи се от филмите на Марио Бава до анимациите на „Disney”, филмът се опитва да достигне до нещо, което може да се нарече истина.

Room 237” вече бе показан при изключително голям интерес и с успех на повечето големи фестивали като Сънданс, Кан и Fantastic Fest, а сега му предстои показ и на Нюйоркския фестивал. В тази връзка дебютира и първият тийзър трейлър на филма, който може да видите по-долу.

Понякога се чудим как може да гледаме само обикновени надписи и въпреки това да настръхваме. Предполагаме, че ефектът на тийзъра е свързан най-вече със спомените, които той извиква у нас за шедьовъра на Кубрик, който е един от най-любимите ни филми на всички времена. Където и да се крие истината, нямаме търпение да гледаме филма.

Вижте и един негов плакат.

Room 237 - плакат

Премиерната дата на „Room 237” все още не е известна.Очакваме обаче това да стане скоро, тъй като филмът беше закупен за разпространение от IFC Films.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments