Вернер Херцог

Всичко, което може да се характеризира като „провокативно-сатирична, бунтовно-забавна дисекция на насилието, материализма и медиите в Америка”, е свърх-дразнител на вниманието ни – очевидно не само нашето, а и на Вернер Херцог. Точно той ще режисира адаптация по „Vernon God Little” – книгата на Питър Финли, пишещ под псевдонима DBC (Dirty-But-Clean) Pierre. Роден през 1961 година в Южна Австралия, Пиер израства в Мексико и живее последователно в Испания, Австралия, Англия, Западните Индии, като в момента се наслаждава на красотата на Ирландия. За своя първи роман „Vernon God Little”, през 2003 година Пиер става първият носител на наградите „Booker” и „Whitbread” за една и съща книга.

При все че в последните години Вернер Херцог се фокусира върху документалното кино, ние сме споделяли информация относно новия му проект с участието на Робърт Патинсън и Наоми Уотс. Внимателно следим да не пропускаме детайли, които касаят ангажиментите на режисьора, затова сега допълваме палитрата с тийнейджърската, пре-любопитна история, по чиито сценарий вече работи Андрю Бъркин („Perfume”, „Joan Of Arc”). Ето какво гласи краткия синопсис на книгата:

Когато 16 деца са застреляни на територията на едно училище, трябва да бъде открит виновника за престъплението. Запознайте се с Върнън Литъл – младежът е арестуван само по вчерашно бельо и кецове. Минути след като стрелецът, най-добрия приятел на момчето, обръща оръжието към себе си, Варнън е набелязан за съучастник. Всички искат отмъщение – жителите на градчето, новинарските кабеларки, наместничката на шерифа. И Върнън прави най-логичната стъпка, която би предприел всеки тийнейджър в Щатите, на когото му „дишат във врата” – потегля към Мексико.

Честно трябва да си признаем – много ни е любопитно как ще бъде екранизирана подобна история. Изникна една съвсем неволна асоциация с „Фарго” – съвсем не по прилики в сюжета, а по-скоро като намек за атмосфера. Така де, кастинг-детайлите предстоят, затова никак няма да бързаме с изводите. Очакваме и потвърждение на инфото дали всъщност този проект ще бъде „следващият”, по който смята да работи Херцог, или все пак ще заснеме първо „Queen of the Desert”. We’ll see…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *