Някъде в началото на годината най-накрая стана ясно, че Никол Кидман действително ще изиграе ролята на Грейс Кели в подготвяния от Оливие Даан „Grace Of Monaco”, а сега имаме възможност и да видим първите снимки от проекта – една официална (но определено не е кадър от филма) и две от снимачната площадка.

Въпреки че Кидман не напомня особено много на Грейс Кели, и прилича най-вече на себе си – и малко на степфордска съпруга – продължаваме да твърдим, че тя е идеален избор за ролята. Кой го интересува външността? Стига да е блондинка и прическата да напомня на действителната личност, оттам нататък важен е само талантът – понякога дори няма нужда да се имитират кой знае колко добре жестовете и гласа, стига да има актьорски талант, който да изгради пълнокръвен герой, а не обикновена имитация. А Кидман определено има нужния талант.

За съжаление, на снимките виждаме само Кидман и никъде не се мярка Тим Рот, който ще изпълнява ролята на съпруга й, принц Рение III. Сюжетът не особено вълнуващ (поне на хартия): в началото на 60-те, бившата холивудска звезда вече е принцеса на Монако, когато Шарл де Гол, вбесен от данъчните облекчения на Монако, дава ултиматум на Рение, според който принцът има точно 6 месеца да промени данъчните закони, и Грейс трябва да използва цялото си задкулисно влияние, за да спаси положението на съпруга си.

Никол Кидман като Грейс Кели

Никол Кидман като Грейс Кели

Никол Кидман като Грейс Кели

Режисьор на „Grace Of Monaco” е Оливие Даан, а в главните роли, освен Никол Кидман и Тим Рот, ще видим още Паз Вега, Паркър Поузи, Франк Ланджела и Майло Вентимилия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *