Понякога приказните истории за сбъдване на мечти се случват и на вдовици в „златна“ възраст. Focus Features са превърнали адаптацията на романа-бестселър на Пол ГаликоMrs. Harris Goes to Paris“ в летен филм, който обещава забавление за дамите (и господата), които се увличат от мода, обичат талантливи актьори и нямат нищо против да се потопят за няколко часа в романтичен сюжет на територията на Париж. Ето как неусетно една история, публикувана през 1958 година, отново придобива популярност в XXI век, благодарение на таланта на Лесли Манвил, която поема главната роля на госпожа Ада Харис.

Вижте чистосърдечната радост, с която е изпълнен трейлърът на филма!

Да се влюбиш в рокля на Кристиан Диор не е трудно, но увлечението на една обикновена английска възрастна жена, която се грижи за чистотата в къщата на своя работодател, е изключително забавно, защото то успява да я отведе на континента, в сърцето на френската столица. Госпожа Харис не си е представяла, че е възможно да предприеме подобна авантюра, докато не получава дар с благоприятно стечение на обстоятелствата. На всички е известна максимата, че „никога не е късно да последваш мечтите си и да ги сбъднеш!“ – ето, че героинята на Пол Галико прави точно това.

На почитателите на този автор е известно, че госпожа Харис предприема още няколко пътувания – посещава Ню Йорк, парламента в Лондон, както и Москва в следващите три романа, издадени през 1960, 1965 и 1974 година. Няма да се учудим, ако в идните години те също се сдобият със съвременни филмови адаптации – за тази цел обаче е важно приходите от „Mrs. Harris Goes to Paris“ да бъдат достатъчно добри…

В тази изпълнена с емоции и носталгия история участва забележителен актьорски екип – на номинираната за „Оскар“ Лесли Манвил в ролята на госпожа Харис ѝ партнират великолепната Изабел Юпер, галантният Ламбер Уилсън, Джейсън Айзъкс, Алба Баптиста, Лукас Браво, Роуз Уилямс и др.

mrs_harris_goes_to_paris_xlg

В миналия век има три телевизионни адаптации на романа на Галико – в САЩ, в Западна Германия и още един телевизионен филм от 1992 година, с участието на Анджела Лансбъри и Омар Шариф. Новата пълнометражна интерпретация е реализирана в партньорство с House of Dior и е дело на британския режисьор Антъни Фабиан, който участва и в подготовката на сценария, заедно с Каръл Картрайт („What Maisie Knew“), Кийт Томпсън („The Sapphires“) и Оливия Хетлийд („Girl With a Pearl Earring“).

Премиерата на „Mrs. Harris Goes to Paris“ в кината е на 15 юли 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *