Лен Уайзман

Току-що надеждата за една по-мрачна и по-близка до корените на франчайза „Мумия” напусна стаята с впечатляващо затръшване на вратата!

„Universal” обявиха, че режисьорът, който ще се нагърби със задачата да вдъхне нов живот на едно от иконичните им създания, е не кой да е, а самият Лен Уайзман, който – както по-паметливите от вас сигурно си спомнят – вече имаше възможност да внесе солидна доза посредственост сред няколко любими класики като „Умирай трудно” и „Зов за завръщане”.

Когато за първи път чухме за идеята да видим нова версия на „Мумията” си позволихме да запазим някакъв оптимизъм, при все информацията, че със сценария ще се нагърби Джон Спейтс („Прометей”, „Когато падне мрак”), главно защото сме почитатели на това, което направи Стивън Съмърс с франчайза (включващ общо три филма, няколко „spin-off”-а, анимационна серия и увеселителна атракция) и заради обещанието, че ще видим едно своеобразно „завръщане към корените” на поредицата.

С избора на Уайзман обаче, както вече споменахме, си отиде всякаква надежда за нещо интересно. Човекът може и да го бива в екшъна и визуалната страна на киноразказа, но когато става въпрос за нещо оригинално и ангажиращо, издиша по всички параграфи. На всичкото отгоре, Алекс Курцман и Роберто Орси, който са натоварени да се грижат за проекта (те наглеждат и рибута на „Ван Хелзинг” – знаете, че „Universal” имат програма да върнат всичките си хорър създания отново на екран), споделят, че новата версия ще се развива в днешно време.

Ето какво споделя Уайзман по темата:

„Когато за първи път чух, че „Universal” ще рестартират „Мумията”, в главата ми изскочи картина на някогашната история, на старото чудовище, но Боб и Алекс ми представиха страхотен нов подход към темата и една съвсем различна Мумия. Това е по-мрачен прочит на материала, по-страшна версия.”

Хубаво де, това, че действието ще се развива в наши дни би могло да се окаже добро решение, но просто не можем да видим Уайзман начело на нещо вълнуващо и страшно – въпреки че в „Подземен свят” има вампири и върколаци (и освен това е доста тъмничко), това не е поредица, която свързваме с хорър жанра. Ще видим обаче какво ще направи с пилота на „Слийпи Холоу” (отново подготвян от Курцман и Орси), може пък да ни опровергае и да направи нещо свястно за разнообразие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Това вече ще бъде велика простотия! Ако вземе жена си за пореден път. Вярно, че е хубава, но айде стига вече!

  2. Е, какво толкова – един път я взима, един път не! Сега е на ред да не е! Кейт се справя на ниво в „Зов за завръщане“ – това че имаше някои щуротии в сценария е друг въпрос. Колкото до „Умирай трудно 4.0“ – тук не сте прави – филма беше много добър. Малко зад останалите от поредицата, но на ниво над много други екшъни.

    А по темата. „Мумията“ не ми е от любимите поредици, даже не знам и дали съм гледал всичките, така че ми е все тая. 😉 😉 😉

  3. В “Умирай трудно 4.0″ нямаше нищо, което да се отличи в една или друга посока. Не беше лош, не беше и хубав – чисто и просто занаятчийски посредствен. Това ми е проблема с него. 🙂

    За Кейт, да секси е, ама…
    Джесика ми хареса повече! 🙂