Мишел Азанависиус

Още в края на миналия ноември споделихме, че Том Ханкс проявава интерес към документалната книга на Ерик Ларсън „In the Garden of the Beasts”. Преди дни стана известно, че не друг, а „най-добрият режисьор” за миналата година според Щатската академия Мишел Азанависиус ще се заеме с филма.

Ще напомним, че в основата на сюжета е реалната история на професора от Чикаго Уилям Е. Дод, който става американски посланик и пристига в Германия през 1933 година с жена си, сина си и своенравната си дъщеря Марта. Тя е привлечена от идеята за „Нова Германия” и от младите мъже на Третия Райх, излиза с някои от тях и се увлича особено по Рудолф Дилс, протеже на Гьоринг и първи началник на Гестапо. Междувременно Дод осъзнава истинските цели на задвижващата се нацистка машина, става свидетел на преследването на евреите, цензурата върху свободното слово и когато алармира властите у дома за обстановката в Германия, те реагират учудващо спокойно, без сянка на ужас от получените новини. Насилието и смъртта тепърва ще се превърнат в синоними на реалността, завладяна и управлявана от Хитлер.

В ролята на Уилям Дод ще видим, разбира се, Ханкс; той и Гари Гьотсман продуцират за компанията Playtone и се говори, че в момента „ухажват” Натали Порман за ролята на щерката на посланика. В същото време Азанависиус работи по нова „чернова” на сценария с все още неназован сценарист, който скоро се очаква да бъде нает. Очевидно е, че с всички тези имена, асоциирани с проекта, той съвсем естествено попада в графата „с приоритет” за Дона Лангли, съпредседател на Universal Pictures.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *