Не е истина как само с два филма на режисьорския стол – единият от които прекрасният „Жертва на спасение” – Бен Афлек успя да заличи почти всички други негативи в кариерата си (най-вече актьорските си изпълнения). Затова, сега просто няма как да подходим към най-новия му филм „Argo” арогантно и с предразсъдъци, още повече, че историята му звучи повече от интересно.

Сюжетът на „Argo” е базиран върху статията на Джошуа Беърман „Бягство от Техеран” и разказва за спасителна мисия на ЦРУ в Техеран, целяща да спаси шестима американци, които се оказват заложници, след като иранската революция от 1979-та достига точката си на кипене.

Сега от Apple представят първия официален трейлър на филма и определено изглежда любопитно.

http://www.youtube.com/watch?v=w918Eh3fij0

Не сме сигурни колко от видяното наистина е по действителен случай, но честно казано, за нас няма значение. Както казахме, трейлърът ни изглежда доста любопитно – изненадани сме от леко комедийния подход към темата – и смятаме, че филмът има доста големи шансове да се окаже по-добър от „Градът”, а това вече ще е доста добро постижение.

А сега вижте и първия тийзър постер на филма, както и официалния синопсис.

Арго плакат

Създаден по истински случай, „Argo” проследява тайната и свръхопасна операция по спасяване на шестима американци, които се оказват в центъра на иранската криза през 1979 година. Истината за проблема е пазена в тайна от света в продължение на много години. На 4 ноември иранската революция достига връхната си точка, военните нахлуват в посолството на САЩ в Техеран и вземат за заложници 52-ма души. Но в суматохата шестима американци се измъкват и намират убежище в дома на канадския посланик. ЦРУ е наясно, че е въпрос единствено на време шестимата да бъдат открити, заловени и евентуално убити. Специалният агент Тони Мендес (Афлек) предлага рискован спасителен план, който е толкова невероятен, че прилича на истински филм…

Режисьор на „Argo” е Бен Афлек, който ще видим и в една от главните роли. Във филма участват още Алън Аркин, Брайън Кранстън, Джон Гудман, Кери Бише, Кайл Чандлър, Рори Кокрейн, Кристофър Денъм, Тейт Донован, Клиа Дювал, Виктор Гарбер и др.

Премиерата е 14 септември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. 100% истинска с леки художествени изменения тук-там за по-голяма драматичност. 🙂
    Не съм запознат изцяло де, само се надявам да не е толкова истинска, като онази от „Убийствен елит“! 🙂 🙂

  2. Току що го гледах. Не мога да правя сравнение с Градът, защото не съм го гледал, но искам да ви кажа, че този филм и много добър и на мен лично страшно много ми хареса. Филма си заслужава гледането. Има минуси като всеки филм, но смятам, че плюсовете са му доста повече. Така че, ако не сте го гледали ви препоръчвам да го гледате. Заслужфава си 🙂
    Браво на Афлек. Доказва, че зад камерата е доста по добър, отколкото пред нея. Надявам се да продължи кариерата си в режисьорските поприща, защото смятам, че там има голямо бъдеще този човек.
    Не знам колко е украсено от действителната история, но от това, коеот видях смятам, че е много малко. Наормално кадърно и интелигентно направен филм. Без излищни емоции, без излишни простоти. Без излищно надуване. Филма показва едни съвсем обикновенни и нормални работещи хора. Без някакъв американски патос или мания за величие.. Така че , гледайте го 😉