Видели сте думата римейк в заглавието и в момента въздишате тежко, че ще станете свидетели на поредното ни излияние. Дишайте спокойно, достатъчно сме опявали по адрес точно на този проект и нямаме намерение да го правим отново. Пък и след привличането на Кимбърли Пиърс („Момчетата не плачат”) за режисьор изпитваме известно любопитство към филма – струва ни се, че при идеални условия една жена може да представи доста интересен поглед към материала.

По същество, след разочароващия ни неофициален първи поглед към Клои Морец като Кери – обикновена папарашка снимка на Морец, която може и да е, а може и да не е в образ, сега, благодарение на EW, получаваме „the real deal”: може би най-емблематичния момент както в книгата, така и във филма на Де Палма, обляната в свинска кръв Кери. В допълнение получаваме и първия си поглед към Джулиан Мур в ролята на майката на Кери – религиозната фанатичка Маргарет Уайт.

Клои Морец като Кери

Клои Морец като Кери

Джулиан Мур в ролята на майката на Кери – религиозната фанатичка Маргарет Уайт.

Джулиан Мур в ролята на майката на Кери

Малко е смешно, че след всичките опявания как тази версия на „Кери” ще е по-близка до романа на Кинг, първите снимки са почти едно към едно с филма на Де Палма. Не, че сме изненадани де, това с новата, „по-близка до първоизточника екранизация” ни е до болка познат „bulshit”, ама карай да върви.

Лично според нас Морец изглежда прекрасно като Кери, но сме малко разочаровани от Мур, от която по принцип очакваме много. Прилича ни на Джулиан Мур, от който и да е неин филм и просто не можем да усетим образа – няма го това, което струи от Пайпър Лори от сравнителната снимка. Надяваме се във филма да не е така.

Режисьор на „Кери” е Кимбърли Пиърс, а в ролите са Клои Морец, Джулиан Мур, Габриела Уайлд, Алекс Ръсел, Порша Дабълдей, Ансел Елгор и др.

Премиерата е 15 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *