Н+

Не бихме пренебрегнали и конкурс за клипове, заснети с телефон, ако темата им включва фентъзи/футуристичен елемент, какво остава за поредица, продуцирана от Брайън Сингър? Споменахме ви за неговия уеб-сериалН+”, чиито основен интригуващ елемент е специалния чип-имплант, който позволява на човешкия мозък и/или съзнание да бъде нон-стоп „онлайн” в интернет, контролируеми и/или заразяеми. Странен вирус с компютърни специфики унищожава една трета от населението на Земята, а този Апокалипсис е всъщност напълно възможна опция за зомбираното от мрежата човечество.

От първите епизоди на поредицата, създадена за (каква ирония!) разпространение в нет-а, вече могат да бъдат проследени известен брой сюжетни нишки, които на един последващ етап вероятно ще конструират пъзел. Краткото времетраене на всеки епизод предизвиква въображението и поддържа напрежението – както би се случило това в рамките на два часа в тъмния киносалон. Вярваме на Сингър, пък и крийпи антиутопичните сюжети като този на „Н+” имат потенциал за развитие. Сценаристи са Джон Кабрера и Косимо Де Томазо, ще продължаваме да следим посоката на вдъхновението им, а първите шест епизода може да видите тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Яко се оказа това. Гледам го банера в дясната колона от месец(и), а днес от немане-к’во-да-пра’я (a.k.a. мързел) реших да ги гледам. Оказа се, че вече са 16 епизода и… динамично кратки, което си е преимущество; самата реализация – not bad, not bad at all!

    Not so distant future, както Андрю Никъл уточни в „Гатака“…

  2. Добре де, разбрах намека, ще го махна от там. 🙂
    Не съм гледал останалите епизоди, но щом казваш че не е „бед“, ще ги обадя. 🙂