Още една позакъсняла новина, но какво да се прави, това е положението. Накратко, на изминалия Comic-Con беше представен първият клип от „Silent Hill: Revelation 3D” („Сайлънт Хил 2”) – продължение на доста харесвания от нас „Сайлънт Хил” на Кристоф Ганс, който от своя страна е базиран на свръх-популярната едноименна игра.

Клипът е озаглавен Nurse Attack и представя емблематичните за поредицата медицински сестри. Вижте го.

Сцените с медицинските сестри са едни от най-любимите ни от първия филм, но този клип тук нещо не ни вдъхновява. Не сме сигурни на какво точно се дължи това, но е факт. Все пак се надяваме крайният резултат да ни допадне.

Вижте и най-новата (скучновата) снимка от филма, както и един концептуален плакат за „Silent Hill Halloween Horror Nights” – атракцията на „Universal”, пресъздаваща атмосферата и героите на „Сайлънт Хил” на живо – тематично свързан с горния клип.

Аделейд Клемънс - "Сайлънт Хил 2"

Сайлънт Хил

В продължение на години, Хедър Мейсън (Клемънс) и баща ѝ бягат от опасни сили, които не разбират напълно. Сега в навечерието на 18-тия ѝ рожден ден, измъчвана от ужасяващи кошмари и изчезването на баща си, Хедър открива, че не е тази, за която се мисли. Разкритието я води все по-дълбоко в демоничния свят на „Сайлънт Хил”, в чиито капан може да остане завинаги.

Режисьор на “Silent Hill: Revelation 3D” е М. Дж. Басет („Death Watch” и „Solomon Kane”), а в ролите са Аделейд Клемънс, Кит Харингтън, Рада Митчъл, Шон Бийн, Дебора Кара Ънгър, Кари-Ан Мос, Малкълм Макдауъл, Мартин Донован и др.

Премиерата е 26 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Първият беше як визуално, но леко тъп сравнен с играта (Silent Hill 2). Харесват го само хора, които не са я играли.

  2. Да бе, просто вие снобите така смятате. 🙂 🙂
    Аз съм играл първите две части и ми харесва филма, к’во?

  3. Обаче си прав, че тоя нещо не пали. Сестрите се държат като от клип на лейди Гага…

  4. Първият Silent Hill беше много готин, дори за мен, който не съм най-големия фен на жанра.

  5. Филмът не е лош (основно заради визията), просто тъпее спрямо играта, далеч е от това, което можеше да бъде и не е нищо запомнящо се. От играта си спомням повече сцени, отколкото от филма. Трябваше да го направят базиран само на втората игра, която и без това няма особена връзка с останалите от поредицата и може да бъде екранизирана самостоятелно. Сюжетът е изключително опростен, а щом си играл игрите, най-вече втората, знаеш колко по комплексна е историята там и по какъв начин е разказана – с метафори и символи. Играта е екзистенциално изживяване, а филмът е естетическо изживяване, но кухо.

  6. Просто не виждам начин, този филм да е по-добър от първия, но това не ми пречи да се надявам. 🙂