Starship Troopers (1997)

Супер! Точно това ни трябваше да чуем. И без това подготвяният от продуцентите Нийл Х. Мориц и Тоби Джафи абсолютно ненужен римейк ни е трън в очите (при това най-големият, за който се сещаме), а сега и тази простотия!

Накратко, покрай подготвян от Empire голям материал, посветен на Пол Верховен, Джафи, който също така е продуцент и на предстоящия (също доста ненужен римейк по класика на Верховен) „Зов за завръщане”, споделя част от идеите си за „Звездните рейнджъри”:

„Колкото е по-скъп един филм, толкова е по-трудно да има много насилие. Със „Зов за завръщане” направихме съзнателния избор да го държим тонално по-близко до филм като „Специален доклад”. Това дава на студиото и на продуцентите възможност да го представят по нов начин.”

Ама разбира се. Като им е скъпо и после не могат да си избият парите, да не го правят, бе! И после следва и другата простотия – черешката на тортата. Или както ние му казваме, магданозът върху лайното. Сещате се, онова за „това не е римейк, а по-вярна на книгата екранизация”.

„Верховен взе романа на Хайнлайн от едната крайност и го направи почти комичен, докато нашата цел ще да сме по-верни на книгата… Верховен направи своя филм критика на фашизма, докато Хайнлайн пише от перспективата на човек, който е воювал във Втората световна война. Знаете, фашизмът за едни е патриотизъм за други.”

Това, което ние разбираме, е, че ще имаме и една типична американска пропаганда за борбата за свобода и демокрация. Чуд-но! А предполагаме, че филмът ще е „верен на книгата” точно колкото „Зов за завръщане” е верен на разказа на Дик – 90% от нещата, които видяхме в последния трейлър, са едно към едно с филма на Верховен и Шварценегер.

Единственото хубаво нещо в цялата работа е, че Джафи споменава, че в евентуалната нова версия, върху чиито сценарий в момента се потят Едуард Милър и Зак Стенц („Тор”, „Х-Мен: Първа вълна”), ще присъстват прословутите „power suits”.

„Работейки в ренесанса на визуалните ефекти, имаме възможност да правим толкова много неща. Можем да направим бойните екзоскелети например – нещо, което не мисля, че можеше да стане преди.”

За какво обаче ще са ни тези „костюми”, ако всичко останало е някаква патриотична PG-13 помия, не е ясно. Предвкусваме нещо като „Бойни кораби”, но на друга планета(и).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Ako го направят по-верен с книгата, филмът може да е велик!
    Версията на Верховен ѝ казвам „Нацисти в космоса“ – пълна боза!

  2. @MKT
    На хора, на които им харесва „Рок завинаги“, им е забранено да коментират „Звездните рейнджъри“! 🙂

    @MadMax
    Версията на Верховен е върховна! 🙂

  3. Версияята на Верховен е велика, а тая чекия на песок ще я гледам като я завъртят по BTV Cinema.

  4. @MKT
    Ама ти сериозно ли ? Стига бе …. най-хубавото, което ти дават коментарите под ревютата е възможността за дискусия и това е едно от нещата които най-много ме кефят. Глупаво е да се цупиш, още повече че Дринов ясно използва ирония в случая. КАжи сега що не те кефи „Звездни Реънджъри“ 🙂

  5. Аз съм дълбоко безчувствен, но просто забелязвам, че Дринов често изразява собственото си раздразнение към коментари и позиции чрез подобни леки шеги и закачки, та нямаше как да не отбележа 🙂

  6. Така е, честичко изразявам мнението си по подобен начин. 🙂 Така хем изразявам моята си позиция, хем искам да покажа, че нямам проблем с това, всеки да си споделя своята.