Джейсън Бейтман

Джейсън Бейтман има впечатляващо CV, свързано с участия в телевизионни проекти още от 80-те години на миналия век, познат е и с най-разнообразни филмови роли. След четири сезона на популярния ситком „Arrested Development” (и с обещания за нови епизоди), след няколко комедийни роли във филми от последните години, които направиха приличен боксофис – „Пълно за празно”, „Шефове гадняри” и „Размяната”, но не блестят с особени качества, Бейтман е решил да дебютира в режисурата.

Според Variety историята на „Bad Words” ще се завърти около прочутото състезание за спел-ване на думи и един 30-тина годишен юнак, който използва пробив в системата, за да се включи в детската надпревара на национално ниво. Дали Бейтман ще си самоповери и главната роля във филма – това твърдение все още е в полето на непотвърдените факти, но съвсем не е далеч от истината.

Сценарият на „Bad Words” може да бъде открит в „черния списък” за 2011 и също е дело на дебютант – Андрю Додж. Джейсън Бейтман има известен опит в режисурата, тъй като е работил по няколко епизода от шест различни поредици плюс един епизод от втори сезон на „Arrested Development”. Обаче едно е да си начело на телевизионен екип – съвсем друго е да отговаряш за пълнометражен проект. Продуцират Darko Entertainment и компанията на Бейтман DumbDumb production, а когато става дума за независима комедийна история, ние подкрепяме с всички сили (морално) и също така се надяваме да видим резултата (евентуално). Бейтман доказва професионализъм с постоянство и себераздаване, а това са качества, които ценим изключително много.

Ето какво споделя той пред The Associated Press по повод режисьорските ангажименти:

„Най-много бих искал да режисирам, защото това ще ми позволи да упражня и приложа всичко, което съм научил през годините. Това е изключително предизвикателно за мен, а точно в този момент от живота ми изгарям от желание да прегръщам всякакви дръзки идеи. Изпълнен съм с амбиция повече от всякога, не усещам умора и съм пълен с енергия и желание за творчество. Именно като режисьор ще мога да дам всичко от себе си и да бъда на 100% креативен във всяко отношение!”

Големи думи, сериозни обещания, а ние ще добавим „колкото повече – толкова повече”!

Джейсън Бейтман

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *