Кенет Брана

Кенет Брана вече е рицар на Британската империя. Обаче това не значи, че ще си почива на заслужените лаври – няколко проекта очакват вниманието му. За адаптацията с Кейт Уинслет (която също беше удостоена с Ордена на Британската империя за приноса й към изкуството) в главната роля вече сме споделяли, коментират се още адаптации на „Italian Shoes” на Хенинг Манкел с Антъни Хопкинс и Джуди Денч; на Шекспировата пиеса „Макбет”, както и дългоочаквания „ри-буут” или „новия старт” на поредицата за Джак Райън, за огромно (мое лично) съжаление с Крис Пайн в главната роля. Обнадеждаваща подробност по последно-споменатия проект е сценария на Дейвид Кеп, пък и сме сигурни, че ангажираността на Брана ще гарантира друго реализационно ниво на шпионския трилър, в чиито център е героя на Пайн – всички видяхме как изглеждаше „Тор”, нали?

Освен всичко това, сър Кенет очевидно работи и по още една близка на сърцето му идея – политическа драма с полу-автобиографичен сюжет, чието действие се развива в Белфаст. В основата на историята са преживявания от детството на Брана, който споделя пред The Guardian:

„Винаги съм имал желание да разкажа история за времето, което съм прекарал в Белфаст, за живота край доковете, работническата класа, протестантската среда. Спомням си съвършено добре, почти с фотографска точност, появата на Бернадет Девлин (социалист, републикански политически активист в Северна Ирландия) по време на размириците, и репортажите по телевизията – как всичко това повлия на семейството ми и на хората около нас.”

Несъмнено съчетанието на личен поглед и опит за исторически портрет на бурните 70-те години на 20 век ще предизвика интереса на публиката – най-вече на Острова. Но пък всички зрители, които познават творчеството на Брана, знаят добре, че би било груба грешка да пренебрегнат негов проект. Така де, те са доста на брой, но това се отнася за всичките – независимо кой от тях ще стане готов пръв, ще бъдат следени.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Звучи добре, Кенет Брана e голям, чакам с интерес! 🙂
    Това с Крис Пайн и „Тор“ нещо не можах да го разбера.

  2. Вярно, с тези вложени изречения се е получило оплетено, ама идеята е, че Пайн ме дразни, а на Брана „Тор“ му се получи доста добре 🙂

  3. За Джак Райън не съм сигурен, но Крис Пайн е супер Капитан Кърк. Мен ме кефи, доста повече от Гарет Хедлънд. 🙂 🙂 🙂

    А Брана е голям! 🙂