Гийом Мюсо – най-продаваният френски автор за 2011 г.!

Играта приключи,„Защото те обичам” на Гийом Мюсо спечели:

Анна Стоева

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

_________________________________

Малката Лейла изчезва, докато е заедно с родителите си в един търговски център на Ел Ей. Отчаяни след дългото й търсене, те не могат да живеят повече заедно и се разделят. Пет години по-късно тя е намерена на същото място, където се е изгубила. Лейла е жива, но въпреки щастливите обстоятелства, не проронва нито дума. След радостта от намирането й започват да напират въпросите: къде е била през цялото това време? С кого? И най-вече: защо се е върнала?…

Феноменалният Гийом Мюсо, не се ограничава нито с темите, нито с литературните похвати в творчеството си, като сам признава и влиянието, и възхищението си от редица разнородни автори – от Милан Кундера през Филип Рот до Стивън Кинг. Именно затова четенето на „Защото те обичам” (ИК „Изток-Запад”) е такова удоволствие – книгата предлага широка стилистична и фабулна гама, която ще допадне дори и на най-претенциозните читатели.

Мюсо се пристрастява към четенето от малък, а започва да пише още като ученик. След зловещ инцидент, който почти го погубва, започва силно да се увлича по преживяванията, близки до смъртта. Това довежда до написването на бестселъра „И след това…”, който се превръща в първия голям хит на писателя и който през 2008 г. е екранизиран с участието на Джон Малкович и Еванджелин Лили. Успехът продължава и с други изключително хитови и запомнящи си произведения, сред които е трилърът „Ще бъдеш ли тук?”. Необикновеният и сензационен успех на книгите му, продадени в над 12-милионен тираж и преведени на 35 езика, го превърна в най-четения френски автор за 2011 г., а един от вас ще спечели „Защото те обичам”, ако отговори правилно на въпроса:

Как се казва дебютната книга на Гийом Мюсо?
а) „Skidamarink”
б) „Sauve-moi”
в) „La Fille de papier”

„Защото те обичам” на Гийом Мюсо

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *