Джони Деп

Тъй като все още не сме имали възможност да видим най-новия филм на Уес Андерсън „Moonrise Kingdom”, който беше удостоен с честта да открие тазгодишното издание на фестивала в Кан, ще си позволим да подсетим колко остроумни, замислящи, трогателно-лични и всъщност фантастични са филмите му, които познаваме. Забележително много актьори от най-висока класа са се включвали в проектите на Андерсън, и затова съвсем не се изненадахме от новината, че Джони Деп е потвърдил участие в следващия му филм.

Скот Рудин отново е в продуцентския екип (още от времето на „Кланът Тененбаум”) на „The Grand Budapest Hotel” – така ще се нарича бъдещата творба, чиито сценарист и режисьор ще бъде Уес, и ако тя е обявена като „неозаглавена” в imdb, там фигурира само още едно определение – „една европейска история”. И един актьор – съквартиранта от тексаския университет и верен приятел Оуен Уилсън. В списъка с потенциални имена са и Бил Мъри, Едуард Нортън, Джуд Лоу, Джеф Голдблум, Ейдриън Броуди, Анджела Лансбъри, Уилям Дефо, но ние си знаем, че най-вероятно сред сигурните участници с роли ще бъдат Уилсън, Мъри както и Джейсън Шуорцман. Запитан за подробности около новия проект, Андерсън отговаря на колегите от SlashFilm:

Току-що приключих работа по един сценарий и не мисля, че следващия ми филм ще носи нещо от атмосферата на предишните проекти. Въпреки че всъщност направих един филм, който теоретично е предназначен за деца – „Фантастичният мистър Фокс”, а след него и филм с деца – „Moonrise Kingdom”, бих казал, че новата идея се отклонява от тази неволна последователност и няма да е „семейно ориентирана”.

Най-приятното в този бъдещ Андерсън-проект се състои от два компонента – първо: ще се радваме да видим реализирана още един негов сюжет, защото досега те са били свежи, остроумни, извън клишетата и са добро кино, и второ: искрено се надяваме този режисьор да поразмърда малко инстинктите и позакърнялото актьорско майсторство на Джони Деп, защото имаме усещането, че на „Джак Спароу” му е много удобно да преповтаря отново и отново изградени вече негови си образи (същото беше и в „Дневникът на едно пиянде”). Имаме надежда да видим отново онзи Деп, когото помним като впечатляващо добър актьор, в „The Lone Ranger”, но… все пак ще се запознаем с фактите и тогава ще правим обобщенията. И определено възлагаме големи очаквания на контакта Деп-Андерсън!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *