Няколко пъти в новините ни за „Невероятният Спайдър-мен” („The Amazing Spider-Man”) на Марк Уеб споменавахме, че рекламната му кампания е пълна с толкова много трейлъри, спотове и кратки клипове, че ни е трудно да ги проследим всички.

Тук би могъл да възникне въпросът: Колко точно е това „много”? Ами, отговорът е миниум 25 минути материал. Или поне толкова е продължителността на превюто, монтирано от Sleepyskunk, който е събрал в хронологичен ред всички рекламни материали от филма, които са били разпространени от студиото.

Ние нямаме намерение да гледаме цялото… филмче – смятаме, че това е коректно наименование за естеството на видеото – за да не си разваляме изцяло филма, но не можем да не се зачудим, какво толкова се пазим, при положение, че сме изгледали поне едно 80% от тези кадри по отделно. Явно психологическият момент от събирането им на едно място си казва своето.

Преди да видите видеото (ако въобще имате желание) няма как да не отбележим, че „Спайдър-мен” не е единичен случай. Все повече и повече филми се рекламират по подобен начин и все по-малко изненада остава за зрителите в киносалоните. А това, дами и господа, е много тъжна тенденция.

За да налеем масло в огъня и за да има поне нещо, което да видите в тази новина, ако сте решили да пропуснете по-горното видео – я заради спойлърите, я защото нямате 25 свободни минути – ви предлагаме да видите две кратки клипчета. Едното акцентира върху сблъсъка между Спайдър-мен и The Lizzard, а другото върху IMAX презентацията на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=FogdX1KIcvg

Режисьор на „Невероятният Спайдър-мен” е Марк Уеб („500 мига от пролетта”), а в ролите ще видим Андрю Графийлд като Питър Паркър/Спайдър-мен, Рис Ифанс като д-р Конърс/The Lizzard, Ема Стоун и Денис Лиъри като Гуен Стейси и баща ѝ, Мартин Шийн и Сали Фийлд като чичо Бен и леля Мей, Ирфан Кан като д-р Рата и Кемпбъл Скот и Ембет Дейвиц като родителите на Питър.

Българската премиера на филма е 6 юли 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Уникално проста тенденция. Ще хвърля поглед само на двете кратки клипчета, от превюто нчма никакъв смисъл 😉