360 - Антъни Хопкинс

Позволете ни да се повторим, като кажем, че въпреки отрицателните ревюта, които получи „360” на Фернандо Мейрелес, ние очакваме филма с много голям интерес и причините за това са няколко.

Първо, адски много харесваме Мейрелес („Градът на бога” и „Вечният градинар” са повече от страхотни филми), второ, сценарият, създаден по пиесата „La Ronde” (позната още като „Reigen”) на Артур Шницлър от 1900 година, която е вдъхновила стотици разкази, пиеси и филми (както и самия Зигмунд Фройд), е дело на един от най-талантливите сценаристи работещи в момента, Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”) и трето, актьорският състав е повече от впечатляващ и включва имената на Рейчъл Вайс, Антъни Хопкинс, Джуд Лоу и Бен Фостър.

Филмът представлява поредица от портрети, които се застъпват и свързват помежду си и разказват за това как простото решение на един мъж да остане верен на жена си създава вълнообразен ефект върху отношенията на хора от целия свят – от Париж, Виена и Лондон до Братислава, Рио, Денвър и Финикс.

http://www.youtube.com/watch?v=A1EDMbasdPw

Нямаме какво повече да добавим, освен че извън всичко казано по-горе, харесваме и подобни истории, особено разказани по такъв начин – като структура и ритъм – и определено филмът ни се гледа.

Още веднъж, режисьор на „360” е Фернандо Мейрелес, а в ролите са Рейчъл Вайс, Антъни Хопкинс, Джуд Лоу, Бен Фостър и др.

Премиерата е 3 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Мейрелес по принцип е гении, но последните му два филма са по-слабички.