Дънкан Джоунс снима филм за Иън Флеминг

От години вече се носят слухове за предстоящ, високопрофилен биографичен филм, посветен на живота на Иън Флеминг, и честно казано, не можем да повярваме, че досега така и не се получи, въпреки множеството опити – например от страна на Леонардо Дикаприо (в ролята на продуцент чрез „Appian Way”) и сценариста Джон Орлоф. Но явно 2012 е добра година за Джеймс Бонд и създателя му – освен, че се задава премиерата на доста позабавения, но свръх-обещаващия „007 Координати: Скайфол” на Сам Мендес (вчера видяхме и първия тийзър трейлър, който, меко казано, радва), сега става ясно, че се готви филм за живота на Флеминг и режисьор ще е Дънкан Джоунс.

Добра новина по две линии – първо, животът и личността на Флеминг са достатъчно интересни за екшън трилогия, камо ли за класическа биография, и второ, ще се радваме да видим какво ще направи Джоунс с толкова различен от досегашните му филми материал. Въпреки че „Първичен код” не ни е супер любим, отличният „Луна” все още ни държи влага и вярваме в режисьорските му способности. А идеята да се откъсне за малко от фантастиката ни се струва много добра – разнообразието му е майката. Ето каква казва самият Джоунс за проекта и съответно за обекта:

Флеминг е живял през един от най-опасните периоди в световната история и при това е имал възможност да наблюдава всички играчи, всички залози. Бил е свидетел на истински героизъм. И е видял злото, на което са способни хората. И след като войната свършила, той започнал да пише художествени измислици. Така че за мен основният въпрос е „Къде свършва Иън Флеминг и къде започва Джеймс Бонд?”.

Все още неозаглавеният филм е по сценарий на Мат Браун (по биографията „Ian Fleming, The Man Behind James Bond” на Андрю Лисет). Особено впечатляващо е, че засега това е единственият биографичен проект, получил подкрепата на The Ian Fleming Estate. В момента Джоунс работи по кастинга и се очаква снимките да започнат по-късно тази година. Както обикновено, ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *