Дженифър Линч

Дженифър Линч изглежда нормална, само и единствено в сравнение с баща си, Дейвид Линч, който все пак – трябва да признаем – не е човек. Ама как да стане нормалнo момичето с такъв родител – дето се вика, кръвта вода не става.

Жалко само, че покрай лудостите не е взела и малко повече от таланта му. Знаете, малкото режисьорски забежки на Дженифър не са от най-добрите примери за кино изкуство, макар че ние тайничко харесваме (без финала) „Елена в кутия” (любимият ни превод на оригиналното заглавие „Boxing Helena” е „Боксиращата се Елена”). Какво да направим, просто темата за акротомофилията ни е доста (смущаващо) интересна.

Въпреки режисьорските си неуспехи, с такива гени Дженифър просто няма начин да приеме ролята на най-обикновена, скучновата дама на средна възраст, която работи от понеделник до петък, затворена в офис от 9 до 6. Не, вместо това тя предпочита да отиде до Индия и да снима боливудския еротичен хорър (доста странно словосъчетание) „Hisss”, в който „змия се превръща в жена, която се превръща в змия”.

Звучи любопитно, нали? За съжаление, както чуваме снимачният процес се е превърнал в истински ад, а крайният резултат е по-зле и от „Елена в кутия”. С такава тема, не е изненада – една грешна стъпка и „отиваш на кино”.

Добрата новина е, че по време на снимките на филма е имало екип документалисти, които са следeли всяка стъпка от проблемnата продукция и в резултат се ражда „Despite the Gods” – документална хроника в стила на „Hearts of Darkness”, „Burden of Dreams”, „Lost in La Mancha” и „Overnight”, представяща любопитен, воайористичен поглед над една филмова катастрофа.

Вижте трейлъри на филмите и имайте предвид, че нито един от тях не е съвсем подходящ за работна обстановка.

Да, наистина „Despite the Gods” изглежда като доста качествен документален филм и едва ли ще може да бъде сравняван със самия „Hisss”, който изглежда като класическа евтиния. Това, разбира се, не означава, че не искаме да го гледаме, даже напротив, след като видяхме и 6-минутния му рекламен клип, ако ни попадне, ще го обадим с 300. Ако не друго, има какво да зарадва окото и нямаме предвид само Малика Шерават, но и доста приятните кървища.

При всички случаи ще държим и двата филма под око. Малика също…

Малика Шерават

Малика Шерават

Малика Шерават

Малика Шерават

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това защо не е в WTF рубриката?

    Иначе момата от снимките заслужава безкомпромисен секс!!! 😛

  2. Ако беше само трейлъра на „Сссс…“, тогава можеше, но документалката изглежда интересна. 🙂

    За мацката, няма какво да добавя. 🙂