Какво да кажем? Десет годи след като представи на света (при това гола) Ева Грийн в „Мечтатели”, гениалният Бернардо Бертолучи се завръща с нов филм. Има ли любител на киното, който да не тръпне в очакване?

Става въпрос за „Me and You” („Io e Te”), който Бертолучи първоначално трябваше да снима на 3D, но после се отказа, като обяви формата за „commercially vulgar”. Дори и да не е прав, човекът си е извоювал правото да говори каквото си поиска и да му се разминава.

Филмът  е създаден по романа на Николо Аманити и разказва любопитната история на 14-годишния Лоренцо, който казва на родителите си, че заминава на ски екскурзия, но всъщност се скрива в мазето, където помага на сестра си да се откаже от хероина.

А сега, благодарение на „Kinopoisk”, можете да видите първи снимки от филма.

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

„Me and You” на Бертолучи

Както вече стана ясно, режисьор на филма е Бернардо Бертолучи („Конформистът”, „Последно танго в Париж”, „1900” („Двадесети век”) „Последният император”), а в ролите са Джакопо Олмо Антинори и Теа Фалко.

Премиерата е на тазгодишния фестивал в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Стискам палци да не се окаже като някой от нашите творци – през голямата пауза, в която не е снимал, да е забравил как стават тези неща. 🙂

  2. Поклон пред Бернардо Бертолучи, бог на режисьорите. Това, че има нов филм е подарък за феновете.