Лудия Макс

Отдавна не сме писали за четвъртия филм от поредицата „Лудия Макс” (много е възможно да се окаже и ново начало на франчайза – говори се дори за втора трилогия), който беше отложен няколко пъти, поради най-различни причини.

Първо се заговори за него в началото на миналото десетилетие и тогава се очакваше Мел Гибсън да поеме юздите, но тази идея се разпадна сравнително бързо. Няколко години по-късно, около 2010, стана ясно, че Холивуд не е отказал от пост-апокалиптичния свят на Макс и Том Харди започна да се готви за главната роля, а Джордж Милър се цани за режисьор. Леко изненадващо за нас, този вид на „Mad Max: Fury Road” успя да се запази и въпреки че началото на снимките беше отложено 2-3 пъти (поне веднъж заради лоши атмосферни условия), сега се очаква камерите – в момента разположени в Намибия – да започнат работа до няколко дни.

Явно е време и ние отново да обърнем внимание на Макс, особено при условие, че има и кастинг новини, които заслужават да ги споделим. Вероятно вече сте подочули, че компания на Харди ще прави Чарлийз Терън – за съжаление за ролята й не се знае нищо друго, освен че ще има ампутиран крайник и доколкото разбираме, става дума за ръката й (според АВС плувкинята Анабел Уилямс, чиято лява ръка свършва малко под лакътя, ще бъде нейна дубльорка). Според IMDb героинята на Терън се казва Furiosa, което е абсолютно непотвърдена и несигурна информация, но е любопитно – имаше слухове, че вторият (тоест петият) филм ще се казва „Mad Max: Furiosa” и Терън ще замени Харди в главната роля. Едва ли има кой знае каква истина в тези предположения, но карат човек да се замисли как би изглеждал „Лудия Макс” с жена като нея в главната роля.

За останалите актьори, които се спрягаха преди време – Никълъс Холт, Зоуи Кравиц, Аделайд Клемънс и Хю Кийс-Бърн – засега няма официални потвърждения, но става ясно, че супермоделът Аби Лий Кършоу ще участва във филма и се очаква тя да замени Тереза Палмър. За сюжета и съответно за ролята й не се знае нищо, но най-вероятно Кършоу ще е една от рядко срещаните в пост-апокалиптичния свят красиви жени, които живеят в клетки.

Да, в света на Макс може да са рядко срещани, но доколкото разбираме, филмът няма да страда от подобна липса и ще има предостатъчно поводи зрителите (мъже и жени) да изплакнат очи.

Аби Лий Кършоу

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *