Кроненбърг, Куарон и Иняриту

Lionsgate просто нямат избор – за Гари Рос личните проекти са по-важни от продължението на „Игрите на глада” – „Възпламеняване” (освен това не обича да се „повтаря”, пък и се говори, че първата книга от трилогията му е била любима) и продуцентите ще трябва да търсят нов режисьор. В списъка с потенциални имена присъстват Дейвид Кроненбърг, Алфонсо Куарон и Алехандро Гонзалес Иняриту.

Странно би било който и да е от тях да се включи в играта, защото е необходимо да се съобрази с много условия – първо трябва да го одобри Сюзан Колинс (тя би искала утвърдено име да поеме задачата); трябва да започне работа буквално след три месеца – през август; междувременно има и работа по сценария (заедно с Колинс и сценариста Саймън Бюфой), ще има допълнителен кастинг и още куп детайли чакат да бъдат уточнени.

Куарон (всички помним „Затворникът от Азкабан”, като ще става въпрос за фентъзи-франчайз) е в пост-продукционна фаза на амбициозния си проект „Gravity”, който трябва да излезе през ноември. Кроненбърг да се включи в проект, в който не е участвал от началото? What are you talking about?! Освен ако не се „включи” високостойностен чек, ама пък той трябва да е изключително примамлив, което не вярваме да е много изгодно за Lionsgate. Пък и творецът е все още в постпродукционната фаза на „Cosmopolis”. В графика на Иняриту има свободно пространство, тъй като проектите, по които работи в момента – „Flim-Flam Man”  и „The Revenant” нещо не се придвижват напред в обозримо бъдеще. Но пък той да режисира „Възпламеняване”? Изглежда ни също толкова невероятно, колкото и Кроненбърг…

Освен споменатите трима режисьори, продуцентите коментират още четири или пет имена. Кой ли ще бъде избранникът? Очевидно няма да чакаме дълго – времето е важен фактор, а в случая продуцентите не разполагат с него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *