borne-20191231

Надали има някой, който все още да не е гледал „Annihilation” на Алекс Гарланд – в основата на филма е първата част от научно-фантастичната трилогия „Съдърн Рийч“ на Джеф Вандърмиър, и макар очакванията на много спецове и почитатели да бяха в посока на продължаване с другите две части „Агенцията” и „Приемане”, Paramount (за момента) са се отказали от тази идея. Но тъй като Вандърмиър е уважаван автор, когото The New Yorker нарича „Краля на свръхестествения роман” (вероятно пресилено твърдение, като се има предвид кои са родоначалниците на този поджанр!), а в неговите творби са съчетани екологични теми с постмодернизъм, нео-свръхестествени елементи с пост-апокалиптични детайли, то е съвсем логично някоя от платформите, които се стремят към оригинално съдържание, да се насочат към негови романи.

Според Deadline компанията AMC се  е сдобила с телевизионните права за адаптация на романа „Borne”, който Вандърмиър публикува през 2017 година. И тъй като през август същата година излиза „The Strange Bird: A Borne Story”, в която участват различни герои, но действието се развива в средата, в читателите познават от „Borne”, а освен това преди няколко седмици е било предвидено да излезе и още една самостоятелна история „Dead Astronauts”, кабелната телевизия планира да използва максимално възможностите за екранизации, които лесно биха се превърнали във франчайз.

Главно действащо лице в „Borne” е вехтошарка на име Рейчъл, която живее в пост-апокалиптичен свят, като причина за пагубните последствия са действията на зла корпорация, която работи с биотехнологични продукти. Когато Рейчъл открива съществуването на тайнствено създание, младата жена започва битка с корпорацията… Специалистите говорят с възхищение и суперлативи за романа, а неговият автор ще участва в  реализирането на телевизионната поредица като продуцент и творчески консултант.

Ако се окаже, че почитателите на творчеството на Джеф Вандърмиър са наистина многобройни и достатъчно възхитени от предвижданата поредица по „Borne”, то със сигурност AMC ще имат аргументи и (вероятно) финансова възможност да продължат предвижданата поредица и с останалите истории, създадени от автора в същата „вселена”. Ще се ослушваме за новини по темата и ще информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *