Мю-зи-къл! Посветен е на лудия живот на Мерилин Монро, и група талантливи творци работят по него, независимо от това дали ще го бъде: кастинг, репетиции, уъркшоп, финансови перипетии, стремеж към Бродуей – всичко ни е познато, нали? Да, от екрана. Никога (до-/за-сега!) не сме се потапяли в неповторимата атмосфера, единствена в света, която витае в „Меката” на това свръх-уникално изкуство – Мюзикъла… Но и това ще стане!

А докато си мечтаем, на екран в Щатите по NBC върви телевизионното шоу „Smash”, създадено от Тереза Ребек (работи като сценарист на много телевизионни поредици от 90-те години до днес), което стартира в началото на февруари. Актьорският екип е прекрасен – Дебра Месинг и Кристиан Борле са поели ролите на творческия тандем, който пише мюзикъла за Мерилин Монро, негов режисьор е (ммм!) Джак Дейвънпорт, продуцира Анджелика Хюстън, а в ролите на младите съпернички за главната роля в мюзикъла са Меган Хилти (със сериозен опит на Бродуей, а и в киното) и Катрин МакФий (завоювала второ място в American Idol 2006, с епизодични роли в киното и телевизията, с обещаваща музикална кариера).

И тъй като до края на първия сезон на телевизионната поредица остават 5 епизода, продуцентите са решили – точно както и в шоуто, чието развитие проследяват в историята – че трябва да се намеси Звезда! За да съберат пари и да поставят мюзикъла на Бродуей, екипът начело с Анджелика Хюстън ангажира Ребека Дювал (в ролята Ума Търман). Именно тя ще се появи в ролята на Мерилин в понеделник, за да привлече възможно най-много заинтригувани телевизионни зрители.

„Smash” - Ума Търман

„Smash” - Ума Търман

„Smash” - Ума Търман

Големият въпрос е как Ума ще се справи с пеенето, тъй като момичетата в сериала са наистина добри! За да се представи подобаващо, опитната актриса е работила с носителя на Тони Марк Шиаман и Скот Уитман, и ще изпълни оригиналната песен „Big Deep”, написана специално за поредицата, своеобразен реверанс към „My Heart Belongs To Daddy”.

Поредицата звучи – и изглежда – като шоу, което истинските ценители на жанра не бива да пропускат заради музикално-танцувалния „гъдел” и добрите актьори. Дали някоя родна телевизия би инвестирала в излъчване на сериал-мюзикъл, или това е вече жанр-отживелица за балканския ни вкус?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *